TELH28: Příliš mnoho „ale“

Zdravím Vás, Sparťané, poprvé v novém roce 2021! Doufám, že jste měli dobrý vstup do letošního roku. Poprvé se nám také představila letos Sparta, která přivítala Liberec. Vstup do nového roku nevyšel, Sparta padla 1:3.

Sparta soupeře do ničeho moc nepouštěla, ale udělala dvě hrubky. Sparta střílela, ale nebyla moc nebezpečná. Sparta vstřelila jednu branku, ale dvě soupeři darovala. Sparta byla více na puku, ale Liberec byl efektivnější. Právě příliš mnoho „ale“ ve výkonu znamenalo prohru. Nebyli jsme horším týmem, ale zbytečně jsme darovali Liberci to, co pro svou defenzivní taktiku v tomto zápase potřeboval. Dvoubrankové vedení.

Po delší době jsem viděl Liberec takto betonovat, většinou jsou to zápasy nahoru dolů. Bohužel, hrubky Němečka a Kaliny nás dostali do úzkých. Němeček se pak sice vykoupil vstřelenou brankou, ale nikdo na něj nenavázal. Naopak Liberec skóroval do prázdné branky. Hodně tentokrát vázla rozehrávka od obránců. Vrcholem byla i další nevyužitá přesilovka pěti proti třem.

Těžko dnes vypíchnout nějaké hráče či formaci. Jako kdyby výkonnostní šeď klesla na všechny hráče. Ale souhra na ose Horák – Sobotka – Němeček před gólem byla pěkná. Machy pochytal co měl, na branky neměl nárok, byly to parádní trefy po hrubkách.

Rok 2021 tak nezačal ze sparťanského pohledu nejlépe. Šance na reparát přijde v úterý, kdy přivítáme Hradec. Po dvou zápasech už potřebujeme bodovat. K tomu nicméně musíme odstranit několik „ale“.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.