TELH29: Vynulovaný Hradec

Devětadvacátý zápas v letošní sezoně přivál na led pražské O2 Areny tým Mountfield HK. Po tradičně bojovném hokeji, který nepřinesl moc krásy, ale spíše více osobních soubojů, Sparta dokázala zvítězit. Hradci nepovolila ani gól při výsledku 3:0.

Ve Francii se mohou chlubit na hranici svého území Maginotovou linií. Hradec má na své hranici (rozuměj obranné modré) tzv. Růžičkovu linii. Sparta se těžko prosazovala přes hráz na modré čáře. Pomohla si přesilovkou (branka Řepíka na 1:0) a nastřelením puku (branka Rouska na 2:0). Hradec se začal více tlačit dopředu až ve třetí třetině, gól ovšem opět padl do jeho branky, když se prosadil Tomášek. Sparta byla celkově v zápase lepší a myslím si, že vyhrála zaslouženě. Hradec nepouštěla do větších akcí, skvěle bránila a výtečně hrála v oslabení. Přesilovky byly trochu na horské dráze, ale vítězná branka padla právě z početní výhody.

Hodně se mi líbila druhá formace. Chtěl bych se tu omluvit Sukeľovi, jehož zařazení do této lajny mi nepřišlo jako ideální tah. Nakonec to byl právě Matúš, kdo skvěle přiklepl puk Rouskovi před gólem. Vůbec podal dobrý výkon. Hodně se mi líbil David Vitouch, hrál s chutí a ohromnou energií a díky jeho práci padl druhý gól Sparty. V brance se představil Machy a předvedl velmi spolehlivý výkon. Chvílemi se musel nudit, ale vytáhl i několik dobrých zákroků včetně skvělého rozštěpu. V té chvíli se mohl dostat Hradec na rozdíl jediné branky. Gratuluji Machymu nejen ke spolehlivému výkonu, ale zejména k čistému kontu. Jen tak dále!

V pátek zavítáme do Olomouce. Poslední návštěva zimního stadionu (tady je slovo „zimní“ skutečně na místě) v hanácké metropoli nebyla z těch nejpříjemnějších. Doufám, že si bilanci napravíme a do Prahy přivezeme tři body. Pokud budeme hrát jako dnes, není třeba se obávat!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.