TELH30: Díky, Machy!

Třicátý zápas v této podivné sezoně dnes čekal na hokejisty Sparty. K němu vyrazili až na Hanou, kde změřili síly s týmem HC Olomouc. Byl to tradiční zápas s tímto soupeřem, kdy většinou rozhodne to, kdo první vstřelí gól. To se potvrdilo i dnes. Naštěstí to byla Sparta, která poprvé skórovala, a tak mohla dokráčet k vítězství 3:0.

Dvě bezbrankové třetiny byly předzvěstí vrcholu zápasu v třetině třetí. Do té doby kralovali obrany a brankáři. Nakonec byl Machy úspěšnější než Lukáš. U první branky bych chtěl vypíchnout krásnou přihrávku Pecha, u druhé výborná backhandová rána Tomáška a vše završila Jurčinova bomba. Ale zápas jako takový byl vyrovnaný a soupeř měl několik nebezpečných situací, včetně přesilovek. Naše přesilovky těžko hodnotit, pánové Hradil a Obadal nám darovali pouze jednu.

Dnes byl za mě nejlepším hráčem Matěj Machovský. Tohle je přesně ten výkon, který je od brankáře třeba. Když to nejde moc směrem dopředu, je třeba to zavřít vzadu. Druhá nula v řadě je také velký úspěch. Jen tak dál, Machy! Dnes můžeme za vítězství děkovat především jeho výkonu.

V neděli nás bude čekat odveta úterního zápasu, kdy opět přivítáme Hradec. Neočekávám od zápasu nic jiného než podobný scénář jako dnes, kdy bude zápas o jednom vstřeleném gólu, který ve výsledku převáží misky vah. Tak snad ho opět vstřelí Sparta!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.