TELH31: 200 minut a třetí výhra

Sparťané sehráli třetí utkání v tomto týdnu, podruhé se stejným soupeřem. Hradec přijel do Prahy s odhodláním odčinit úterní porážku. Sparťané ovšem byli proti a po výsledku 4:1 si připsali do tabulky další tři body. Bodové skóre s Hradcem v této sezoně zatím vyznívá pro Spartu v poměru 9:0. Sparťané zároveň vyhráli potřetí v řadě za tři body a zůstávají v boji o první místo, byť Třinec má výhodu dvou zápasů.

První třetina byla vyrovnaná nejen na střely, ale také herně. Hrálo se nahoru dolu. Hradec jako kdyby se poučil a hrál jinak, než ve zmiňovaném úterním zápase. Ve druhé třetině byl Mountfield lepší a zaslouženě vyrovnal. Sparta celkem s potížemi udržela stav 1:1 do druhé přestávky. Ve třetí třetině však kralovala a třemi góly dokráčela k vítězství. Opět ovšem haprovaly přesilovky, Sparťané dokonce povolili Hradci při jedné z nic skórovat. Na tom je třeba zapracovat. Naopak se mi líbilo, jak Sparťané na konci zápasu, lidově řečeno, ukázali zuby při pokusu Hradce o provokaci. Zaujalo mě hlavně bitkařské počínání Lukáše Pecha. Takhle to má vypadat!

Dnes Sparta podala velmi dobrý týmový výkon, ze kterého vyčníval tříbodový Řepík. V brance opět dostal přednost Machy. Jeho série neprůstřelnosti bohužel skončila, zastavila se na 200 minutách. Byla to těžko chytatelná střela. Machy Spartu několikrát podržel a opět byl důležitým článkem na cestě za třemi body. Evidentně mu konkurence ve formě Saši Saláka prospěla. Uvidíme, kdy Saša dostane šanci, ale Machy mu to svými výkony moc neulehčuje.

Extraligový kolotoč neubírá na obrátkách. Příští týden opět čekají Spartu tři zápasy. Hned ten první bude velmi třaskavý, Sparta v úterý zavítá na led Komety Brno. V prvním letošním měření Sparta zvítězila, pevně věřím tomu, že na domácí výhru naváže. Nechť Sparta vstoupá vzhůru i přes padající vesmírné předměty!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.