TELH32: Nakonec bod dobrej

Až ve dvaatřicátém zápase se Sparta poprvé podívala na led brněnské Komety. Sparta bohužel nenavázala na předchozí tři výhry za tři body v řadě a na ledě rivala prohrála 4:3 po prodloužení. Sparťané tak nedokázali přerušit sérii bez výhry za tři body na ledě Brna, naposledy se to Spartě podařilo 3. ledna 2017.

Sparta se rozjížděla hodně pomalu. První třetina byla hodně rozbitá vyloučeními. Zápas rozhodly přesilovky. Bohužel pro Spartu, která nedokázala právě během první třetiny potrestat pětiminutový faul Gulašiho. Naopak Brno se dostalo ve třetí třetině do vedení 3:1 díky dvěma přesilovkovým trefám. Sparťané proměnili početní výhodu až v poslední třetině a díky gólu Řepíka vybojovali alespoň bod. Vzhledem k průběhu zápasu, kdy jsme ve třetí třetině prohrávali o dvě branky, je ve výsledku bod dobrý. Škoda špatného přebrání hráčů v prodloužení, bod navíc by výsledek udělal veselejší.

Dnes se mi hodně líbil Lukáš Pech (klobouk dolů za odvolaný „faul“ za stavu 1:0!). Postupně přicházím na chuť i Matúšovi Sukeľovi, který odvede spoustu práce pro Tomáška a Rouska. Zároveň bych rád pochválil Sparťany za to, že se za nepříznivého stavu nevzdali a bojovali dál. V brance se poprvé představil Saša Salák. Chytal spolehlivě, s prvními dvěma brankami nemohl nic dělat. Třetí mi přišla chytatelná, ale na Muellerův gól v prodloužení opět neměl nárok.

Škoda nedobrého rozjezdu a nepovedených přesilovek. Ale není čas na dlouhé truchlení, v pátek nás čeká výjezd do Litvínova. Nepříliš oblíbená destinace, nicméně doufám, že zde Sparta uspěje a pomůže si tak v boji o první příčku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.