TELH33: 30 ku 30

Sparta se v dalším pokračování extraligy vydala na led Litvínova. Dříve neoblíbený Zimní stadion Ivana Hlinky se v poslední době proměnil ve sklad bodů, které se expedovaly směrem Praha. Dnešní zápas nebyl vyjímkou, ve třiatřicátem zápase v letošním ročníku Sparta zvítězila 5:3.

Oba dva týmy ukázaly, že jsou velmi nebezpečné v útočném pásmu. Jakmile se jeden ze soků dostal do pásma a rozjel zde kolotoč, soupeř se ocitl okamžitě pod tlakem a výsledkem byly minimálně dobré gólové šance. Sparta byla prvních třicet minut lepší, poté ovšem pustila otěže Litvínovu. Zejména počet hrubek v obraně byl u Sparty alarmující. Tohle si v dalších zápasech nemůžeme dovolit. Dnes jsme chybami darovali Litvínovu dvě branky (dvakrát jeden z obránců zaspal a před brankou byl volný hráč – první a třetí branka). Druhý obdržený gól byl spíše souhra nešťastných událostí. Hodně se mi líbila Sobotkova práce před přesilovkovým gólem Tomáška. Zároveň Sparta ukázala dobrou rychlost při brankách z rychlých protiútoků.

Hodně se mi poslední dobou líbí čtvrtá lajna, umí být pořádnou osinou v zadku soupeře. Dobré utkání také odehrál dvoubodový Tomášek. V bráně nastoupil Matěj Machovský. Chytal velmi dobře a předvedl několik těžkých a důležitých zákroků. V obdržených brankách byl nevinně, první parádní teč, druhý trefil Jarůšek výborně a Ščotkovo zakončení souhry bylo také na hranici chytatelnosti.

V neděli nás čeká náročný zápas, který napoví více o naší pozici v tabulce. Sparta vyrazí na led Třince. Jak jsem již řekl, chyby jako dnes v obraně dělat nemůžeme, Oceláři takové věci trestají s mnohem větší úderností než Litvínov. Pevně věřím, že tento těžký zápas zvládneme!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.