TELH34: Dary maskovaných mužů

Sparta v dalším zápase letošního ročníku zavítala do Třince. Místní Werk Arena je pro náš tým velmi neoblíbeným místem, od roku 2013 zde Sparťané vyhráli pouze čtyřikrát, z toho jen dvakrát za tři body. Na tento trend jsme bohužel navázali a s Oceláři prohráli 5:4 po samostatných nájezdech.

Počáteční nápor domácích Sparta přežila a následně se hrál zápas, ve kterém si byly oba týmy moc dobře vědomi útočného potenciálu svého soupeře. Až ve třetí třetině se spustil gólostroj. Sparta dotahovala dvoubrankové manko, povedlo se to díky Říčkově brance a hlavně kanónu ráže Milan Jurčina. Přeci jen gól z padesáti metrů se nevídá často ani ve fotbale, natož v hokeji. Kacetl tak vrátil Spartě Machyho dar v podobě asistence u branky Růžičky. Zápas, i přes šance Sparty v prodloužení, došel do nájezdů, kde se naopak Sparta protrápila a neproměnila ani jeden ze čtyř pokusů.

Nejvíc se mi dnes líbila třetí formace Buchtele – Pech – Říčka. Zejména její vůdce Lukáš Pech odehrál parádní zápas korunovaný třemi body (1+2). V brance nastoupil Machy a upřímně, výkon to nebyl špatný, ale mohlo to být lepší. Zejména jeho dar Růžičkovi byl pořádný zkrat. Dnes jeho výkonu chybělo neudělat tuto chybu a udělat jeden zásah navíc. Další obdržené branky byly těžko chytatelné. Nájezdy jsou loterie a více jich chytil, než obdržel. Navíc mu spoluhráči v této fázi nepomohli.

Třinci jsme tak neodskočili, naopak na nás bod stáhl. Je však čas koukat se dopředu, už v úterý přijedou do Prahy České Budějovice. Po prvotním trápení se Motor probudil a k nepříjemné hře přidal i nadstavbu v podobě bodů. Papírově jasný zápas tak bude dle mého názoru těžký. Tak snad si v úterý zpravíme chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.