TELH36: Vybojovaná výhra

Pomalu, ale jistě se dostáváme ke konci základní části letošního ročníku extraligy. V zápasu číslo 36 se Sparťané opět vydali na horký led brněnského Ronda, kde vyzvali domácí Kometu. Po nervy drásající bitvě Sparta odváží do Prahy tři body za vítězství 4:2.

Sparta opět nezvládla vstup do zápasu, už po půl minutě prohrávala 1:0. Tlak soupeře otupila vyloučení a následný gól Lukáše Pecha. Ve druhé třetině byla Sparta lepší a po této části vedla 3:2, když nejdříve skórovala v oslabení a následně v přesilovce. Vítězství pak potvrdil Michal Řepík do prázdné brány. Ale Kometa nás v posledních deseti minutách velmi nepříjemně zatlačila, měla obrovský tlak a za Machym dvakrát cinkala branková konstrukce. Sparta tuto část přežila hlavně bojovností a urputností, ale šlo ji naproti i štěstí.

Sparta podala velmi dobrý týmový výkon, zápas měl rozhodně parametry play off a o to víc mě těší, že obstála. Sice udržela vítězství se štěstím, ale šla mu svým výkonem naproti. V brance se objevil Machy a chytal spolehlivě, první branka byla těžko chytatelná a ta druhá nechytatelná teč.

Je před námi příjemný víkend po sladké výhře nad rivalem. Ale už v neděli dorazí do Prahy Mladá Boleslav, která dnes porazila Třinec. S Boleslaví jsou to těžké zápasy, časy kdy BK znamenalo „Barážový klub“ jsou již dávno pryč. Pevně věřím, že zápas zvládneme a budeme pokračovat ve vítězných zápasech!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.