TELH37: Dar z nebes

Dva dny po vybojovaném vítězství na ledě Komety jsme se tentokráte představili doma, změřit síly se Spartou přijeli hokejisté Mladé Boleslavi. Tradici výsledkově vyrovnaných zápasů se podařilo udržet, za stavu 2:2 se šlo do prodloužení, které rozhodl Michal Řepík. Sparta tak porazila Boleslav 3:2 po nastaveném čase.

Už o bodu jsem po 60 minutách říkal, že je zlatý. Dva body jsou prakticky darem z nebes. Sparta byla od gólu na 1:0 na ledě horším týmem. Nejen co se týče střel na branku, ale zejména celkového projevu na hřišti. Přitom v první třetině to vypadalo, že bychom mohli mít zápas pod kontrolou. Bohužel jsme dostali Bolku do hry dvěma rychlými fauly (z toho Kalinův byl hodně zbytečný) a ta otěže zápasu už nepustila. Naštěstí daroval v prodloužení Šťastný puk Řepíkovi, který udělal šťastným sparťanský národ parádní kličkou do bekhendu. Byl to první gól Sparty při rovnovážném stavu.

Dnes se mi hodně líbila dvojice Roman Horák a David Vitouch. Horák při prvním gólu dobře clonil, při druhém perfektně předal kotouč Tomáškovi. Vitouch společně s kolegy ze čtvrté formace opět pohybem terorizoval soupeře. Vůbec naše čtvrtá lajna hrála opakovaně velmi dobrý zápas. V brance znovu nastoupil Machy. Obě branky se asi chytat daly, nicméně bych je rozhodně nepřičítal na vrub našemu brankáři. První střela byla dobře trefená poté, co v naší obraně udělal svým zbytečným výjezdem k modré nepořádek Němeček. Druhý byl samostatný nájezd po nešťastném pádu Janduse. Nicméně Machy mi připadal, že chytá v pohodě. Solidní výkon.

Nyní čeká na Spartu v letošním ročníku netypicky dlouhá pauza, další zápas odehraje až v pátek. Sparťané na domácím ledě přivítají dalšího těžkého soupeře, přijedou Indiáni z Plzně. Rozhodně musíme spoustu věcí do tohoto zápasu zlepšit, takové štěstí, jako dnes, většinou přijde jednou, maximálně dvakrát za sezonu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.