TELH38: Sparťanský diktát

Třicáté osmé představení Sparty v letošním ročníku bylo domácí, ke čtvrtému vzájemnému zápasu v letošní sezoně přijela Plzeň. Sparta podala výborný výkon a svého soupeře porazila 4:0.

Přemýšlel jsem, zdali je to adekvátní nadpis. Ale ano, je. Sparta celý zápas dominovala a byla jasně lepší. Skvělé přesilovky, ještě lepší oslabení a zejména parádní obrana Milana Gulaše. Jakmile plzeňský kapitán měl puk v útočném pásmu, ihned u něj byl obránce a dohrával ho tělem. Vůbec obrana fungovala, Indiáni měli veliké problémy přejít modrou čáru. Naopak Sparta sice dala jen jeden gól při hře pěti proti pěti, ale to bylo jen kvůli skvělé práci Dominika Pavláta v brance soupeře.

Znovu zahrál parádně tříbodový David Tomášek (2+1), hodně se mi líbil i Honza Buchtele (gratuluji ke 200. bodu ve Spartě!). Více jsem sledoval i novou posilu Ondru Němce a za mě velmi dobrý výkon. Jen tak dál! V brance nastoupil Machy. Moc práce neměl, ale chytal spolehlivě a měl i jeden těžší zákrok. Ale jinak spíš pohodový zápas pro našeho golmana a pátá nula v letošním ročníku.

Parádní zápas je za námi, další zápas je před námi. V neděli Sparta zavítá do Zlína. Sparta bude jistě chtít navázat na čtyři vítězná utkání v řadě a deset zápasů v řadě, ve kterých bodovala. Pevně věřím, že naváže a proběhne import bodů do Prahy!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.