TELH39: Klid a sebevědomí

Poslední lednový den Sparta vyrazila na Moravu, na příjezd týmu z hlavního města se připravili Berani ze Zlína. Po nepříliš pohledném utkání Sparta zvítězila 4:2 a natáhla vítěznou šňůru na pět zápasů a počet zápasů, ve kterých získala alespoň bod, je nyní na čísle jedenáct. Zároveň Sparťané ovládli všechny vzájemné zápasy se Zlínem v této sezoně při bodovém skóre 12:0 a gólovém skóre 23:6.

Líbilo se mi s jakým klidem Sparta hrála. I po obdrženém gólu nepanikařila, věřila ve svou sílu. Tu ukázala v polovině první třetiny, kdy vstřelila tři rychlé branky. Sparťané zápas kontrolovali a nepouštěli Zlín do větších akcí. Obrana Zlína byla pevná jako obvykle a také nepovolila Spartě příliš šancí. Po brance Lukáše Pecha na 4:2 Sparta zápas kontrolovala v klidu až do konce. Kaňkou na celém zápase je zranění Vládi Sobotky, snad to nebude nic vážného, byť Vláďa nedohrál.

Těžko vybírat nejlepšího hráče, Sparta opět zahrála velmi dobře týmově. Střeleckou formu potvrdil David Tomášek, gól vstřelili i oba navrátilci do sestavy, Martin Jandus a Andrej Kudrna. V brance nastoupil Saša Salák a upřímně, úplně jistě nepůsobil. Přičítám to však nedávnému výpadku v tréninku. Věřím tomu, že po pár zápasech nabere Saša jistotu a bude kvalitní posilou. Proto jsem se rozhodl, že mu dám pár zápasu „hájení“.

V úterý přijedou do Prahy Karlovy Vary. Sice Západočechy opustili David Kaše a Jakub Lauko, nicméně Vary jsou stále velmi nepříjemným soupeřem. Věřím, že doma prodloužíme obě série, které jsem zmínil v prvním odstavci. Tak v úterý u obrazovek!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.