TELH40: 150. gól a návrat #88

Poslední čtvrtinu základní části extraligového zápolení načala Sparta domácím zápasem s karlovarskou Energií. Sparta byla opět lepší a opět se jí podařilo zvítězit, tentokráte si s Vary poradila poměrem 5:2. Sparta vyhrála pošesté v řadě a bodovala podvanácté.

Sparta přežila úvodní nátlak Varů a pak zápas kontrolovala. Vary vycházely z obrany a čekaly na možné protiútoky, které Sparta nadělovala velmi vzácně. Skvěle vyšlo Sparťanům posledních devět minut druhé třetiny, kdy vstřelili tři branky. Třetí branka Romana Horáka byla brankou Sparty s pořadovým číslem 150 v letošní sezoně. Po brance hostů na 3:1 mi začal v hlavě blikat obrovský vykřičník s nápisem „posttraumatická stresová porucha“ a vzpomínka na poslední zápas ve Varech. Naštěstí možný závěrečný tlak rozmělnil brankou Sukeľ. Neopakoval se tak kolaps z času svátků Vánočních.

Robert Říčka vstřelil dvě branky, David Tomášek byl dnes dvoubodový (1+1), stejně tak Honza Košťálek (0+2). Parádně zahrál i navrátilec Míra Forman. Sice nakonec původně jeho branka byla připsána díky lehké teči Romanu Horákovi, ale Míra odehrál super zápas. Velmi dobře pracoval a nedával obráncům vydechnout. Do toho ještě stihl trefit tyč a připsat si výše zmíněnou asistenci. V brance nastoupil Machy a chytal spolehlivě, s brankami moc nadělat nemohl. První padl z dorážky po jeho skvělém zákroku, zde trochu zaspal Košťálek. Při druhém chybovali Kalina s Horákem a soupeř vykombinoval akci do prázdné branky. Ale Machy rozhodně podal velmi dobrý a jistý výkon.

V pátek čeká Spartu jeden z nejdelších výjezdů, zavítá na led Vítkovic. Na dříve neoblíbeném ledě Sparta třikrát v řadě bodovala. Vzhledem k cestování to bude náročný zápas, ale věřím tomu, že Sparta přidá další body do své sbírky. Ideálně tři!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.