TELH42: Dvoubodová dotahovaná

Předposlední zápas před reprezentační přestávkou přinesl duel Sparty a pardubického Dynama na ledě pražské O2 Areny. Sparta celý zápas dotahovala vedení soupeře, i tak se nakonec radovala z vítězství 5:4 po samostatných nájezdech. Byla to vůbec první výhra Sparťanů po samostatných nájezdech v sezoně.

Sparta začala podobně, jako hrála ve Vítkovicích. Ale soupeř tentokrát hrubý nedůraz v naší hře trestal. První třetina se Spartě vůbec nevydařila, zejména výkladní skříně v naší obraně bily do očí. Naštěstí se Sparta dokázala vrátit zpět do zápasu díky dvěma brankám Tomáše Dvořáka (jeho teprve druhá a třetí branka v sezoně, předtím skóroval v Mladé Boleslavi 17. listopadu 2020) a brance Davida Tomáška. Pardubice se ještě jednou dokázaly vrátit do vedení zásluhou Camary při vyloučení Sukeľa, nicméně trefa Adama Poláška (jeho první v této sezoně v dresu Sparty) poslala zápas do prodloužení. Sparta nevyužila několik slibných šancí v nastaveném čase a tak o výhře rozhodl jediný úspěšný exekutor samostatných nájezdů, Lukáš Pech.

Dnes nejvíce zazářili zmiňovaný Tomáš Dvořák (2+0) a také kapitán Michal Řepík (0+3), který připravil svou asistencí všechny góly obránců. V brance začal Machy a byl to pro něj velmi složitý zápas. Na puk si pořádně nesáhl a ani na jeden z gólů neměl nárok. Od druhé třetiny ho nahradil Saša Salák. Je vidět, že nabírá jistotu, chytal velmi dobře. Zvládl také bravurně nájezdy i nepříjemnou situaci s vypůjčenou maskou od Machyho.

Osm vítězství, čtrnáct zápasů s bodem. To jsou skvělá čísla. V úterý nás čeká souboj o první místo v tabulce, do Prahy přijedou třinečtí Oceláři. Škoda, že kvůli reprezentační akci nebudou oba týmy hrát v plném složení. I tak očekávám bitvu. A také poučení Sparťanů, že je třeba hrát celých šedesát minut. Tak Sparto, pojď si pro ten první flek!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.