TELH43: Bitva o první místo

Třiačtyřicáté utkání v letošní sezoně mělo přidaný náboj. Sparta přivítala na svém ledě třinecké Oceláře. Ti před zápasem na druhém místě tabulky na Spartu ztráceli jeden bod, ale mají zápas k dobru. Po úporné bitvě Sparťané vyhráli 3:2, navýšili své vedení v tabulce na čtyři body a prodloužili série na 9 vítězství a 15 zápasů se ziskem bodů.

Sparta opět nezvládla začátek zápasu, deset minut byla horším týmem a zaslouženě prohrávala o dvě branky. U obou byl Kalina, který svým nedůrazem pomohl Třinci ke skórování. Odehrávala se spíše urputná bitva, než pohledný hokej. Bylo i vidět, že oba týmy měly přečtené přesilovky soupeře, jak Sparta, tak Oceláři si v početní výhodě moc šancí nepřipsali. Jestli se říká, že nějaký zápas je jako v play off, tak to byl tento. Naštěstí kapitán zavelel ve druhé třetině k obratu, ten dokončili Adam Polášek za přispění Kacetla a vítěznou brankou dvě a půl minuty před koncem Andrej Kudrna.

Moc se mi dnes nelíbil výkon Kaliny, který byl u obou obdržených branek. Jinak to byl hodně týmový výkon a velmi ubojované vítězství. Ale nutno zmínit skvělé asistence Romana Horáka na gól Michala Řepíka a Míry Formana před gólem Adama Poláška a skvělou individuální akci Andreje Kudrny u vítězné branky. V brance nastoupil Machy a moc se v ní neohřál. Přijde mi, že si vybírá smůlu za celou sezonu. Nejdříve mu prošla střela, kterou kvůli nedůrazu před brankou neviděl. Následně předvedl dobrý zákrok u tyčky, aby mu puk přiletěl z druhé strany, odrazil se od tyčky do něj a za brankovou čáru. Opět bych ho ani z jednoho gólu nevinil. Po druhé brance nastoupil Saša Salák a chytal opět velmi velmi dobře a spolehlivě. Díky tomu, že udržel čisté konto, dal šanci Spartě vyhrát. A ta tuto šanci využila.

Ufff, byl to pořádný boj. Nicméně Sparta z něho vyšla vítězně, byť si zápas sama zkomplikovala. Teď přijde reprezentační přestávka, takže čas načerpat síly a doléčit nějaké šrámy. Ale už v pondělí dorazí do Prahy karlovarská Energie. Té se v poslední době moc nedaří, tak doufám, že se na nás nechytne!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.