TELH44: Zahozené dva body

Po krátkém oddychu při repre pauze se extraliga vrací v pořádném kvapíku, kdy odehraje tento týden čtyři kola. První zápas Sparty po pauze přivál do Prahy karlovarskou Energii. Sparta vedla v průběhu zápasu 3:1, nicméně z ledu odcházela poražena v poměru 3:4 po samostatných nájezdech. Sparta tak nezapsala desátou výhru v řadě, ale stále pokračuje její série zápasů s bodem, v této kolonce svítí číslo 16. Bohužel, tato zbytečná ztráta tak trochu hází do koše i předchozí ubojované vítězství s Třincem v boji o Prezidentský pohár.

Tři chyby v obraně a přetrvávající nájezdová impotence, to jsou faktory znamenající prohru Sparty. Sparta opět prospala začátek a už po půl minutě prohrávala, kdy obrana nejen nechala projít přihrávku napříč pásmem, ale také nechala úplně volného Koblasu. U druhého gólu trestuhodně chyboval Kalina na útočné modré a vše podtrhli Rousek s Němcem, kteří nedůrazem nepomohli Sašovi Salákovi v brance, který inkasoval až z druhé dorážky. Třetí gól byla hrubice do nebe volající. Ve vlastní přesilovce si nechat dát 66 vteřin před koncem gól? Skoro bych řekl, že ta prohra je zasloužená jen za tento fakt, neboť to je až brutální hrubka. Přitom Sparta ve třetí třetině hře jasně vládla a osmnáct minut nepouštěla Vary do větších akcí. Sparta byla vůbec ve většině zápasu lepším týmem, ale obrovské chyby ji stály zápas. Co je mi záhadou je, jak může být Sparta tak bídná v nájezdech. Dnes nedokázala dát ani jeden ze šesti pokusů, přitom na ně nastoupili borci jako Řepík, Pech, Horák nebo Rousek.

Dobře zahrál Roman Horák, který výrazně pomohl dvěma brankám obránců skvělou clonou. Hodně se mi líbila lajna Rousek – Pech – Forman, která to potvrdila i parádní kombinací u druhé branky Sparty. Vůbec dvojice Pech a Forman se znovu našla a ladí jim to. To předvedli i ve třetí třetině, kdy Rouska nahradil v jejich formaci navrátilec Sobotka. Nelíbí se mi poslední dobou Kalina. Nejen výše zmíněná chyba, ale už v první třetině tam měl podobnou minelu, která znamenala místo poklidné rozehrávky tlak hostí. Pokud jeho stažení nebylo vinou zranění, tak trenéry i celkem chápu. U něj se ještě zastavím. Už bychom u něj měli přestat s kartou mladíka, co se rozkoukává. Jistě, je mu teprve třiadvacet let a může se ještě zlepšit, ale zároveň má v extralize nahráno dost přes dvě stě zápasů. Poslední dobou si ale vážně říká o posazení na tribunu. V brance nastoupil Saša Salák a chytal velmi solidně, těžko mu něco vyčítat. I v nájezdech, kdy ho až v šesté sérii překonal Jirka Černoch, chytal parádně, jeho zákrok proti Skuhravému byl z těch suprových.

Ufff, to byl zápas, na který by člověk nejraději hned zapomněl, ale jen tak to nepůjde. Nicméně je třeba upnout zraky ke kalendáři, kde již v políčku s nadpisem „středa“ svítí další zápas. A Spartu čeká hodně neoblíbená destinace, Liberec. Sparťané zvítězili v normální hrací době na severu Čech naposledy 11. prosince 2016, kdy v 29. kole sezony 2016/2017 vyhráli v Liberci 3:1. Poslední výhru pak ve 13. kole sezony 2018/2019, kdy 27.10.2018 vyhráli 5:4 v prodloužení. Tak doufejme, že se od 17. února 2021 obě série vrátí do bodu nula.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.