TELH45: Saša&David Show

Možná to zní skoro jako název nějaké béčkové talkshow, ale výkony výše zmíněných rozhodně béčkové nebyly. Sparta v rámci svého pětačtyřicátého utkání v letošní sezoně zavítala na neoblíbený led Liberce. Sérii neúspěchů ovšem zvládla protrhnout a zvítězila 5:2. Na ledě Bílých Tygrů Sparťané zvítězili za tři body po 1529 dnech, v překladu jsou to čtyři roky, dva měsíce a šest dní. Zároveň to byl sedmnáctý zápas v řadě, ve kterém Sparta bodovala.

Sparta konečně nějakým stylem zachytili úvod. Ze začátku měla hra obrovský spád, než přišla dvě vyloučení a zákonitý trest. Sparta pak tahala do půlky zápasu za kratší konec a jen díky skvělému Sašovi v bráně prohrávala jen o gól. Po vyrovnání Sobotky ještě šel Liberec do vedení zásluhou Lence, ale pak pokračoval ve svém koncertu David Tomášek, kterému na střelecké listině sekundovali Jan Košťálek a Lukáš Pech. A bylo z toho vítězství, na které se hodně dlouho čekalo. Je však důležité říct, že výsledek je pro Tygry poněkud krutý, dvě třetiny mi přišli o něco nebezpečnější. Sparta si skvěle pomohla dvěma využitými přesilovkami ze čtyř pokusů.

Jak už bylo zmíněno, parádní výkon podal David Tomášek, který si připsal čtyři body (2+2). Hodně se mi líbila i formace Sobotka – Horák – Řepík, která zejména v přesilovkách, kdy ji perfektně doplňoval právě David Tomášek, zavářela obraně Liberce. V brance nastoupil opět Saša Salák a jeho výkon byl prvotřídní. Jeho výkon byl dle mého názoru velmi důležitým faktorem, neboť udržel Spartu dvě třetiny ve hře o body. Přesně výkon, který tým od golmana potřebuje. Parádní práce!

Parádní práce, rozhodně lepší, jak v pondělí. Do půlnoci je čas na oslavy, pak už je třeba soustředit se na pátek, kdy Sparta přivítá Olomouc. Proti Hanákům je to často o první brance. Pokud ji vstřelí oni, stávají se z nich velmi nepříjemní soupeři, zejména svou defenzivou. Pevně věřím, že budeme úspěšní!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.