TELH46: I takové dny jsou

Je to smutným faktem, ale je to faktem. Prostě i takový bývá hokej. Sparta přivítala v dalším pokračování extraligy Olomouc. Bohužel, Spartě se nepovedlo vstřelit ani jednu branku, tři inkasovala a výsledkem tak byla prohra 0:3 na domácím ledě.

I takové dny jsou. Kdyby dnes Sparta hrála do půlnoci, vsadil bych si na to, že by branku nevstřelila. Naopak Hanáci využili dvou chyb v obraně Sparty a skórovali. Nicméně těch chyb udělala Sparta daleko více. Třetí branka padla při hře bez brankáře. Řekl bych, že trochu zbrkle odvolaný brankář, přeci jen jsme neměli puk moc pod kontrolou. Vůbec to byl pro Sparťany den blbec. Přihrávky nelétaly na čepel tak, jak bylo potřeba. Přišlo tak těžkopádné zpracování a dotyk navíc. Střely se odrážely zásadně k hokejkám Mory. Přesilovková kombinace vázla, střely často trefovaly první hráče. Olomouc, věrna své pověsti, čekala v bloku na modré a příležitostně vyrážela k rychlým kontrům, kterých Sparťanská defenziva dovolila na můj vkus příliš.

Co nemůžu Spartě vyčíst, to je nasazení. Hráči chtěli, nebylo to nic puštěného. Ale byla to dnes jedna veliká křeč. V brance nastoupil Machy. Dostal opět rychlé dva góly a jsem rád, že trenéři nesáhli po střídání. Machy odchytal zápas spolehlivě, potřebuje si ale zvednout sebevědomí, pořád to nebyl ten Machy, který se stával postupně postrachem střelců. S obdrženými brankami mohl těžko něco dělat, první byla pěkná střela nad rameno (hodně těžké místo pro gólmana) a při druhé to hráč Olomouce trefil tak dobře, že sám bude na videu patrně dost zaskočený. Rozhodně však Matěj několikrát Spartu podržel při nepříjemných únicích.

Bohužel, po opětovném sražení týmu z popředí tabulky (Třinec, Liberec) přišla tak trochu devalvace (Vary, Olomouc). Skončila i úctyhodná série zápasů s bodem, která se zastavila na čísle sedmnáct. Je čas tenhle zápas hodit za hlavu, takové zápasy občas přijdou. V neděli nás čeká poslední zápas nabitého týdne, Sparta se vydá do Hradce. Tento týden přinesl dvě porážky a jednu výhru, pevně doufám, že v posledních hodinách tohoto týdne svou bilanci vyrovnáme!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.