TELH47: Čtvrtfinále v kapse

Už jen pět zápasů… V rámci sedmačtyřicátého kola zavítala Sparta na led Hradce Králové. Pro Spartu je Mountfield letos oblíbeným soupeřem a dokázala to i nyní, kdy Hradec porazila 4:1. Za čtyři zápasy tak Hradci dovolila vstřelit pouhé tři branky a získala všech dvanáct bodů. Kde jsou nyní předsezónní prohlášení jistého pana Růžičky, který tvrdil, že má letos silnější tým, než má Sparta?

Sparťané navázali na předchozí zápas s Olomoucí, zejména v prvních dvou třetinách. Tentokráte byl však rychlý gól platný a Sparta tak vedla. Nicméně příliš vzruchu prvních čtyřicet minut nenabídlo. Ve třetí třetině Hradec vyrovnal, ale Sparta po několikáté v této sezoně ovládla posledních deset minut a zvítězila. Mimochodem, až čtvrtá branka Sparty padla ve hře pěti proti pěti, první dvě branky byly přesilovkové, třetí pak ve vlastním oslabení. Suma sumárum, nebyl to nejlepší výkon, ale tři body putují v autobuse po D11 směr Praha. Což, jak se asi shodneme, je to nejdůležitější.

Velmi dobře dnes zafungovala první přesilovková formace, přihrávka Pecha na gól Poláška v oslabení byla lahůdkou pro oko divákovo, to samé přesný pas Rouska na druhý gól Řepíka v zápase. V brance nastoupil Saša Salák a opět podal výkon, který by se dal hodnotit jako „padesát minut dával Spartě šanci na vítězství“. Opět nás držel ve hře velmi dobrým výkonem. Škoda branky, ve které je však nevinně, neboť po chybě Košťálka v rozehrávce vyřešili hráči Hradce přečíslení dva na jednoho fantasticky. Myslím si, že si Saša hodně hlasitě říká o to, aby byl jedničkou do play off.

Sparta má díky výhře jisté čtvrtfinále a také ji chybí bod k překonání stobodového milníku v letošní sezoně. Naposledy Sparta získala po základní části sto a více bodů v sezoně 2015/2016. Souboj o přehoupnutí se přes tuto kótu se odehraje ve čtvrtek, kdy Sparta v rámci akce „Sparta vzdává hold“ přivítá Litvínov. Doufám, že hold bude vzdán výhrou!

P.S. v úterní dohrávce se konečně srovnají naše zápasy s Třincem a skončí tak to neustálé kalkulování

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.