TELH49: Plnohodnotná podívaná

Je to tak, čeká nás poslední týden základní části extraligy. Vzhledem k některým prohlášením doufám, že opravdu jen základní části. Sparta na svém ledě přivítala Třinec. A dočkali jsme řádné podívané. Jaký to rozdíl oproti minulému měření sil. Nicméně Sparta opět dokázala Třinec porazit a po výsledku 4:2 bere všechny tři body.

Emoce. Šance. Dechberoucí zákroky. Góly. Tenhle zápas měl vše. Dal by se označit jako reklama na hokej. A měl i přidanou hodnotu pro nás, Sparťany, v podobě tří bodů. Líbilo se mi, že jsme si nic nenechávali líbit. Naše přesilovky byly účinné, ale co bylo ještě lepší, to byla naše oslabení. Silnou třineckou přesilovku jsme nepouštěli do větších příležitostí. Skvělá práce! Líbilo se mi i to, jak jsme zvládli konec zápasu. Okolo Vánoc nás dohrávání zápasů trápilo, dnes jsme si dokázali, že to bez zvládneme i proti Třinci. Zároveň se ukázala naše síla v zápasech, kdy nemusíme kutat a dobývat hráz na útočné modré čáře. A vyvarovali jsme se i chyb v obraně, čímž jsme Třinci nedarovali zbytečné náboje navíc do jejich ofenzivních zbraní. Které se občas daly nazvat zbraněmi hromadného ničení.

Naší nejlepší řadou znovu byla čtvrtá formace Zikmund – Sukeľ – Forman. Opět zařídila dvě branky, prosadili se Sukeľ a Forman. Za poslední dva zápasy je to jediná formace, která se prosadila ve hře pěti proti pěti. Velmi dobře využívá toho, že soupeř už nemá kapacit, jak by otrávil hru všem čtyřem formacím. Tentokrát však i skvěle zafungovala přesilovka, ze které padly zbývající dvě branky, Michal Řepík v nich pomohl dvěma body (1+1). V brance nastoupil Saša a myslím si, že o brankáři do play off je se vší úctou k Machymu rozhodnuto. Saša chytil parádní formu, proti Třinci chytil několik dobrých šancí a výraznou měrou pomohl ke třem bodům. Hodně se mi i líbí, jak zápasem žije.

Jak už bylo zmíněno výše, čeká nás poslední týden základní části. A v úterý nás i čeká poslední výjezd, Sparta zavítá na led Českých Budějovic. Zdánlivě lehké utkání dle mého nebude tak lehké, přeci jen Budějovice nehrají tak hrozně, spíš se trápí v koncovce. Pevně věřím, že v úterý body pojedou do Prahy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.