TELH50: Jihočeská sedmička

Začal nám poslední týden základní části extraligy. Pro Spartu začal více než dobře. V rámci posledního výjezdu se vypravila na led jihočeského Motoru České Budějovice. Poklidný zápas ovládla výsledkem 7:2.

Z časů Davida Ratha známe „Středočeskou sedmičku“, tedy sedm milionů v krabici od vína. „Jihočeská sedmička“ znamená po dnešním večeru sedm branek v brance Jana Strmeně. Ale nenechme se mýlit, Motor hrál minimálně v první třetině velmi dobře a oceňuju, že se snažil hrát hokej. Pořád si myslím, že ten tým má na víc, než na poslední místo a druhá branka Motoru byla lahůdkou pro oko divákovo. Sparta místy působila lehkovážně a soupeř se tak často dostával na puk. Ale pořád bylo vidět, že to budeme spíš my, kdo bude řídit zápas. Výrazně pomohli dvougóloví Kudrna s Košťálkem. Vůbec Honza Košťálek odehrál dnes velmi dobrý zápas nejen dopředu, ale i dozadu. Opět byla velmi dobrá čtvrtá formace a speciální týmy při vyloučeních. Naopak třetí lajna by mohla točit reklamu na Panzani, nelepí to a nelepí.

Po dlouhé době se i trefil Rousíno, což by mohlo taktéž odšpuntovat jeho ofenzivní produkci. V brance nastoupil Machy. Byl jsem na něj zvědavý a odchytal velmi dobré utkání, měl několik složitých zákroků a s góly mohl těžko něco udělat. Bylo na něm ale trochu vidět, že jeho jistota je stále ještě někde na cestě. Snad brzy dorazí!

Čekají nás poslední dva zápasy, oba domácí. V pátek přijede na náš led rival z Brna. Nutno dodat, že Kometa se poslední dobou rozjíždí. Jak hloupě zní předsezonní vyjádření Jandače o Peteru Muellerovi, to je až ukázka nakálení si do pusy. Očekávám pořádnou bitvu, přeci jen oba týmy už ladí výkony na play off, takže asi budou jiskřit emoce. Snad ten zápas zvládneme!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.