Odchody

Od prvního května se roztrhl pytel v extraligovém rybníčku s příchody a odchody. Nyní bych se podíval na export hráčů ze Sparty. Celkem odešlo jedenáct hráčů, jeden brankář, čtyři obránci a šest útočníků. Kdo tedy Spartu opustil?

Lukáš Rousek – citelná ztráta v prvních dvou útocích. Lukáš svým pohybem dával drajv a šťávu první formaci, ve které hrál s Horákem a Řepíkem. Nicméně ztráta očekávaná, o jeho odchodu za moře se mluvilo už loni, nakonec se do Buffala stěhuje letos. Tak snad mu ta NHL vyjde!

Matěj Machovský – první brankář Sparty, který vydržel jako jednička delší dobu od odchodu Pepise. Tři roky předváděl velmi dobré výkony, nyní jde do KHL, kde se porve o místo v brance Dinama Riga. Jeho místo zaujme Alexandr Salák.

Ondřej Němec – od začátku bylo dané, že Ondřej Němec přijde pouze na půl roku. To platí nadále, Ondra bude od příští sezony přes hlavu oblékat dres Beranů ze Zlína. Jeho pobyt ve Spartě ovlivnilo zranění, nicméně odvedl svou práci.

Jan Košťálek – jeden z nejlepších ofenzivních beků v extralize vyslyšel vábení z Pardubic a opustil Spartu. Poslední roky se pevně usadil v prvním obranném páru a dirigoval z modré první přesilovku. Veliká ztráta. Jeho místo by však mohl zaujmout Martin Jandus, který loni hodně vyrostl.

Petr Kalina – Špatná sezona pro Petra Kalinu. Moc nenastupoval a když už se mu to povedlo, vršil kiksy jeden na druhý. Odmítl nabídku dvouleté smlouvy od Sparty a odešel do hradeckého Mountfieldu. Upřímně, od začátku jeho kariéry ve Spartě jsem od něj čekal víc, než nakonec naplnil. S více jak dvěma sty zápasů působí na ledě příliš nezkušeně. Letos ohromné zklamání.

Jan Piskáček – nenápadný dříč, který nebyl moc vidět dopředu, o to víc byly vidět jeho chyby. Za osm let jich ale nenatropil příliš. Bohužel měl smůlu na zranění. Chvíli byl kapitánem Sparty. Jeho obětavost by mohla chybět. Nyní z ní bude těžit Motor.

Jan Buchtele – hráč, který osm let končil sezonu ve Spartě. Zároveň hráč, od kterého se čekalo o něco více. Nikdy se nestal tím lídrem, ve kterého jsme vždy doufali. Nicméně byl součástí formace Forman – Přibyl – Buchtele, která před pěti lety znamenala děs v očích protihráčů. Jeho další angažmá není známé.

Lukáš Pech – osm let ve Spartě, několikanásobný vítěz klubové produktivity, lídr na ledě i mimo něj. Těžké loučení s Pecháčkem. Stále si ho nedovedu představit jako soupeře. Některé jeho přihrávky byly geniální. Nyní se z nich budou těšit hráči a fanoušci Motoru v čele s Milanem Gulašem.

Andrej Kudrna – další ze stálic ve sparťanské sestavě. Andrej je hodně rychlý hráč s výbornou střelou zápěstím. Poslední roky trochu stagnoval, většinou hráč třetí až čtvrté formace. Nicméně Litvínovu bude mít co nabídnout, určitě dostane větší roli.

Matúš Sukeľ – stejně jako reprezentační kolega Andrej Kudrna, i Matúš odchází do Litvínova. Veliké předpoklady za dva roky nenaplnil a postupně se propadl až do čtvrté formace. Velmi dobrý na oslabení, bohužel málo produktivní a ne příliš dobrý na vhazování.

Robert Říčka – hráč, jehož příchod znamenal mnoho zdvižených obočí. A hráč, jehož odchod je ztrátou. Robert je hodně poctivý hokejista, dobře brání, zároveň má velmi dobrou střelu. Jako Honza Košťálek se i on rozhodl pro Pardubice. Velký sympaťák.

Tak to je tedy jedenáct jmen, která již nebudeme vídat v našem dresu. A nejsou to zrovna zanedbatelná jména. Nicméně věřím, že se Spartě povede zacelit díry v sestavě nejen novými hráči, ale také odchovanci. Zatím známe dvě nová jména, jsou jimi Zdeněk Doležal a Ondřej Mikliš. Uvidíme, kdo ještě přibude.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.