CHL OF1: Vítězná severská výprava

Jako první z naší země dobyl sever, jak je známo, Čech Karel Němec, tehdy v barvách nenáviděné monarchie, v roce 1909. O tomto vítězství pojednává sám velký Jára Cimrman. O další se jela porvat Sparta, která sice nedobyla severní točnu, ale dobyla Skellefteu v poměru 3:1, což nám patrně dělá větší radost, než vidět tým, jak jde na sever a pak hned na jih za svitu Polárky.

Předně musím říct, že koukat občas na hru našeho švédského soupeře musela být pro nezaujatého diváka radost. Neuvěřitelné bruslení spojené s kvalitní technikou. Přesilovky kdy člověk počítající přihrávky zavařil čtyři počítadla během patnácti vteřin. Sparta měla štěstí, že vyhrála, ale šla mu naproti. Skvěle zachytal Saša, byla vidět veliká bojovnost a ochota porvat se o výsledek. Ve druhé třetině nám díky kombinaci přesilovek a chyb Sparty v rozehrávce soupeř nepříjemně zavařil, ale i tak Sparta v této třetině remizovala. Nejhorší chvíle byly po chybě Moravčíka, který po získání puku ve vlastním pásmu zadovkou do prostoru našel jen hráče v černém dresu, což v tu chvíli znamenalo dvě minuty pekla pro unavenou pětici, navíc Haškovi zlomila hokejku střela od obránce. Ale Sparta to přežila, což byl rozhodující moment zápasu. Musím tu pochválit hojně kritizovaného Jandače, který viděl ve druhé třetině, že Sparta přestává stíhat (což je cesta do pekla proti takovému mužstvu) a stáhl hru na tři formace. Tím se Sparta dostala zpět do tempa. Jako jo, nemusíme ho mít zrovna v lásce a vystaveného na poličce se svíčkami a srdcem z růží, ale za tohle zaslouží pochvalu, dobrá práce.

Sparta hrála úžasně obětavě a bojovně. Kolovrátek nezastavím a opět pochválím Thorella. Matuškin se začíná pomalu rozehrávat a zatím je to příchod par excellence. Premiéru si odbyl i Oleg Pogorišnyj, ryze defenzivní bek a musím říct, že se mi jeho výkon líbil. Kvalitní defenzor, uvidíme, co zbytek jeho zkoušky. V brance nastoupil Saša Salák a byl jednoduše skvělej! Chytal parádně, pochytal několik velmi dobrých příležitostí. Nevím, jestli mu prospěla koudel u zádele v podobě možného příchodu Machyho, ale klobouk dolu!

První půlka je za námi a máme to hodně dobře rozehrané. Bude potřeba, aby Sparta v domácí odvetě opět podala sebevědomý a obětavý výkon, ve kterém zároveň zvládne soupeře stíhat bruslařsky. No, nechme se překvapit, jak to za týden dopadne. Ale byla by velká škoda nedotáhnout to do konce!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.