TELH22: Zpátky do extraligy

Přiznejme si to, byli jsme namlsaní jak po využití voucherů do tří luxusních restaurací v posledních 24 hodinách. Po skalpu Komety a Skelleftey jsme hleděli k zápasu ve Vítkovicích jako k tomu, od kterého se odrazíme dál do výšin vítězných. Nestalo se, Sparta prohrála v Ostravě 3:2 a místo bodů si do Prahy přivezla špatnou náladu.

Často jsem tu psal, že si Sparta nějaké zápasy prohrála vyloženě sama. Upřímně, včera to ten případ nebyl. Vítkovice hrály skvělý zápas, následovníci rytíře Vítka bojovali jak na kolbišti, kde hrozí spíše smrt než život. Skvěle bruslili a ještě lépe bránili předbrankový prostor a čekali na svoje šance po chybách. Tady je faktor, který Sparta mohla ovlivnit. A bohužel se chyb ve vlastním pásmu dopouštěla. Kontrast mezi bráněním předbrankového prostoru mezi oběma týmy byl zjevný, Vítkovice v tomto excelovaly. V porovnání bylo bránění dvojice Moravčík – Polášek před prvním gólem na výchovný pohlavek. Nicméně je důležité říct to, že Vítkovice vyhrály včera díky svému nasazení, bojovnosti, urputnosti a velké dávce štěstí ve druhé třetině, kdy Sparta udělala z branky Aleše Stezky zvonkohru a jednou ho zastoupil Roman Polák.

Celkem mě zaskočilo hodnocení Jandače. Štve mě, když někdo hledá výmluvy a kecy okolo a neuzná, že soupeř prostě na ledě nechal všechno a díky tomu vyhrál. Nejsme Klapzubáci a i ti nakonec dostali gól. Výmluvy na program a na kondici prostě v půlce listopadu neberu. Rozhodně ne v tomhle zápase, kdy to rozhodně nebyl důvod. A pokud jsou někteří hráči přetažení, tak ať Jandač zajde za trenérem ať nehr…. A jo vlastně. Pane Jandači, vy mluvíte o přetažení a není to tak dlouho, co jedna lajna hrála 23! minut v zápase. Pod vaším vedením. Nicméně to nejhorší na tomto vyjádření je, že jen nahráváte všem těm tisícům kritiků. Občas je lepší být diplomat, přiznat sílu soupeře a soustředit se na další boje.

Hodně se mi včera líbila třetí lajna, zejména pak David Dvořáček. To co předvedl před druhou brankou bylo famózní. Pavelka taky zapsal dobrý zápas. První dvě lajny byly nebezpečné spíš v přesilovkách, ale to spíš plynulo z dobré hry soupeře. Kdo mi poslední dobou začíná více či méně vadit je Michal Moravčík. Včera nejen výše zmíněné bránění u inkasované branky, ale i velké chyby v rozehrávce a nedůraz. V brance nastoupil Saša, několikrát Spartu podržel a s gólama mu těžko něco vyčítat. Možná mohl lépe zareagovat při prvním. Ale minimálně dvě další gólovky chytil.

Je čas tenhle zápas hodit za hlavu a soustředit se na nedělní mač v Českých Budějovicích. A navázat na výkon v Ostravě s trochou přidané hodnoty. Fakt mi nepřišla Sparta bůh ví jak hrozná. Tak snad Sparťané na jihu Čech zvítězí a přivezou potřebné body.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.