TELH23: Jihočeský horor

Po nešťastné páteční prohře ve Vítkovicích se vydali Sparťané zlepšit si náladu do Českých Budějovic, kde čelili Motoru. Tato mise skončila neúspěchem, Sparta poprvé v sezoně neskórovala a na jihu Čech prohrála 0:2. Jednalo se o desátou prohru z posledních jedenácti zápasů.

Upřímně, horší tým prohrál. Nerad to přiznávám, ale je to tak. Sparta se do tlaku dostala spíš díky pasivitě Motoru, který se ve třetí třetině spíš soustředil na defenzivu. Ale přišlo mi, že když Motor chtěl a trochu přidal, tak byl lepší. V bruslení, důrazu, v myšlení. Během zápasu se ke mně během hry ani jednou nedostala myšlenka „Jo, tohle otočíme“. Opět vázla rozehrávka od obránců a koncovka byla více než strašlivá. Příklad takové rozehrávky? Michal Moravčík (opět) má puk na hokejce, chybně rozehraje, z čehož pramení přesilovka Motoru po faulu Mikliše. Z této přesilovky padl vítězný gól Motoru… Několik šancí na vyrovnání bylo, ale Sparťané selhali. Nejhorší je, že to nebyli mladíci, ale hráči jako Horák nebo Řepík. Sparta je pod dekou, ať už si o tom kde kdo myslí své. A tohle je jasný příklad. Jediné, co se sluší je pogratulovat Motoru k lepšímu a vyspělejšímu výkonu. Mimochodem, situace, kterou neproměnil Michal Řepík, kdy místo střely do prázdné brány ještě nahrával a tím poslal puk pod Hrachovinu, perfektně vystihuje stav, v jakém se nyní Sparta nachází.

Zastavím se tu ještě u jedné věci. Spartě se zranil Filip Chlapík (nevím, jestli už ve Vítkovicích nebo později na tréninku) a do Českých Budějovic odjela s dvanácti útočníky, včetně debutujícího juniora Josefa Slavíčka. A tady by mě zajímalo, jestli se hned taky zranil, nebo jaký byl důvod, že odehrál pouze 37 vteřin v první třetině a Sparta následně hrála celý zápas na jedenáct útočníků v době, kdy zápas střídá zápas a trenéři si stěžují na přetěžování hráčů. Taky mi úplně nejde do hlavy stažení Kuby Konečného ve třetí třetině, dle mého hrál velmi dobrý zápas a jeho klička v přesilovce dvěma hráčům soupeře, byť poněkud riskantní, byla jedním z mála světlých momentů.

Dnes budu souhlasit s těmi, kdo vybírali hráče utkání na naší straně, Vláďa Sobotka byl za mě asi nejlepší Sparťan na ledě. Ale je to spíš jednooký mezi slepými králem. V bráně nastoupil Saša Salák a měl těžký den. Motor hodně bránil, Saša tak neměl tolik práce. Ale chytal velmi solidně, Spartu udržel ve hře o vítězství. První gól dostal po smolné teči Dvořáčka, druhý Karabáček trefil výborně po samostatném úniku. Dobrý výkon.

Tohle nebyl vůbec povedený zápas. Na rozdíl od zápasu v pátek, kdy Sparta taky prohrála, ale bylo to spíš dílem smůly. Je čas ale tento zápas rychle hodit za hlavu, zítra nastoupí Sparta v odvetě osmifinále proti Skelleftee. Dvojzápas má po venkovní výhře 3:1 rozjetý dobře. Ale výkon jako včera rozhodně stačit nebude.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.