CHL OF2: Znovu do Švédska

Sparťané se po nepříliš povedeném extraligovém intermezzu opět postavili na led v rámci hokejové ligy mistrů, tentokráte v odvetě osmifinále proti švédskému celku Skelleftea AIK. Sparta sice na ledě holešovického chrámu padla 2:1, ale v celkovém skóre zvítězila 4:3 a postoupila do čtvrtfinále. V něm bude čekat další soupeř ze Švédska, Rögle BK.

Po prvních deseti minutách jsem se bál o výplatu rolbaře. Vzhledem k tomu, že se hrálo výhradně na naší polovině, tak jsem měl strach, aby mu zaměstnavatel nesnížil plat na polovinu. Nicméně Spartě se povedlo dvakrát dostat do pásma a jednou z toho vytěžit zajímavou šanci, podruhé už branku. Ve výsledku branku rozdílovou. Sparta hrála obětavě, dobře bruslila, napadala a hlavně byla aktivní. K tomu jen jedna poznámka. Přeneste to i do extraligy!!! Nevím, jestli v CHL Spartě sedí to, že nemusí tolik tvořit, ale může i více bořit. Každopádně Sparťané bojovali jako jejich předchůdci u Thermopyl. Do toho je držel skvěle chytající navrátilec Machy. Pokud chce český klub porazit top švédský, musí podat podobný výkon. Což se Spartě v tomto dvojzápase povedlo. Včera se prohrálo zejména kvůli tomu, že Skelleftea měla co dotahovat a musela. Jinak bych řekl, že až na pár pasáží, kdy byla Skelleftea lepší, to byl vyrovnaný zápas a remíza by mu slušela více.

Opět se mi hodně líbil Vláďa Sobotka. Jako kdyby se mu v posledních dnech nažhavily motory. Skvělou práci odvedl hlavně na konci zápasu, kdy třináct vteřin odmítal u mantinelu vydat puk švédským nájezdníkům. Hodně se mi líbila třetí formace Strnad – Vitouch – Dvořáček. Lajna obětavců se skvělým pohybem. To by mohlo fungovat i dál. V brance nastoupil poprvé po návratu Machy a chytal s velkým přehledem. Jeho výkon se mi vážně líbil. Je vidět, že zkazky z Rigy, že statistiky úplně nevypovídají o jeho výkonosti, se mohou zakládat na pravdě. Byť po jednom zápase je brzy hodnotit. Ale od začátku mi přišlo, že chytá v pohodě a jistě. Jen tak dále!

Sparta postoupila, což je oč tu běží, respektive běželo. Ale je už vážně potřeba přenést výkon a nasazení i do extraligy. V tabulce se nehezky propadáme a to je třeba změnit. První krok této změny může nastat už v pátek, kdy Sparta nastoupí v Hradci Králové. A v neděli se konečně Sparta také představí doma, kdy přivítá Liberec. Budou to těžké zápasy, ale je třeba je zvládnout. Jak na to, to nám ukázal právě skončený úspěšný dvojzápas.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.