TELH24: Důležité míti Filipa

Po křepčení díky vyřazení Skelleftey v Lize mistrů přišel čas stočit zrak zpět na extraligová klání, ve kterých důvodů pro křepčení byl značný nedostatek. Jeden přibyl včera v Hradci Králové. Sparta zvítězila na ledě Mountfieldu vysoko 8:3 a vrazila si řádnou dávku sebevědomí do žil.

Nebyl to úplně bezchybný výkon, ale rozhodně velmi solidní. Byť si musíme umět přiznat, že od druhé třetiny nám do brány spadlo prakticky vše, co jsme na golmany Hradce vyslali. De facto si vybavuju jen dvě situace, obě v první třetině, kdy tomu tak nebylo. Únik Michala Řepíka a zakončení Zdeňka Doležala, které patrně ozdobí blížící se silvestrovské sestřihy. Sparta zažila skvělou druhou třetinu, kdy v jeden čas měla v této části hry čtyři střely, ze kterých padly čtyři branky. Nicméně vítězství se zrodilo nejen díky vysoce produktivnímu útoku, ale taky díky Sašovi v bráně, který při vyrovnaném či těsném stavu Spartu několikráte výrazně podržel. Jako jo, je to rapl a občas mám nutkání vytočit docenta Chocholouška, ale golman je nadstandardní. Bohužel jsme se pod tlak dostali v závěrečných pasážích první třetiny sami díky oslabením. Zápas ozdobily i vlastní branky, na které vyhrál Hradec 2:1. Což asi není úplně kategorie, kde chcete vítězit.

Kdybych měl vypíchnout tři jména, tak by to byl Filip Chlapík, který podal výborný výkon orámovaný pěti body za tři branky a dvě asistence, Michal Řepík, který si připsal tři body (2+1), byl aktivní a občas příjemný jak vlk na pochoďáku, a Maxim Matuškin. U toho se pozastavím. Petr Ton v rozhovoru na O2 TV Sport přiznal, že byli v kontaktu s Matuškinem i dříve, kdy to neklaplo. Díky bohu za to, že to nakonec dopadlo. Maxim je vynikající ofenzivní obránce a v tomhle zápase to jen potvrdil. V bráně byl, jak jsem zmínil výše, Saša Salák a chytal parádně. Dva góly byly vyloženě smolné (vlastní gól Strnada a gól Smoleňáka po divném odrazu od zadního plexiskla), jeden dával Koukal po objetí branky, kdy byl sám samotinký. Rozhodně bych našel pár zákroků, kterými Spartu v době, kdy zápas dávno nebyl rozhodnut, podržel a dal jí šanci vyhrát. Super práce, Sašo!

Konečně po dlouhé době vítězný zápas bez nervů v závěru, kdy se poslední třetina spíš dohrávala. Důležité pro naše sebevědomí a důležité pro to, že si hodně vytěžovaní kluci mohli trochu odpočinout. Každopádně v neděli dorazí do O2 Arény Liberec. Domácí zápas, na který se dlouho těšila spousta fanoušků. Ale víc jak tisícovka bude mít díky nařízením smůlu. Nicméně to je jiná debata na jiná místa, důležité bude urvat tři body a pokusit se nandat na vítěznou šňůrku další korálek. Tak do toho!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.