TELH25: Výhra se slzou v oku

Po velmi úspěšném představení v Hradci čekal Spartu další test, včerejší domácí zápas proti Liberci. Bohužel před pouhou tisícovkou diváků. Sparta nicméně zápas zvládla tak jako tak, zvítězila 4:1 a připsala si druhou výhru v řadě. A navíc přivítala navrátilce Dana Přibyla. Upřímně, vidět ho na ledě mě skoro i dojalo. No dobře, slzička ukápla. Neuvěřitelný moment, strašně jsem to Danovi přál. V první třetině se sice hledal, ale pak hrál velmi dobře s ohledem na to, že posledních pět let viděl hokej maximálně v televizi. Myslím si, že až se rozehraje, tak bude velmi platným členem soupisky.

Předně musím poznamenat, že tak špatně hrající Liberec jsem dlouho neviděl. Jako kdyby Tygři zašli k dentistovi a ten jim vyjmul tesáky. Sparta zápas ovládala, velmi dobře bruslila a Liberec měl s pohybem Sparty velké potíže. Čtvrtá a zejména třetí formace dělaly svým pohybem soupeři největší problémy. Dá se říci, že Liberec byl aktivnější pár minut ze druhé třetiny po obrovské nakopávací injekci na konci první části, kdy Sparta totálně zbabrala přesilovku a inkasovala v ní. Pak se ale zápas vrátil do starých kolejí. A Sparta včera dávala pěkné branky. Sobotka našel s dvěma hráči na zádech od zadního mantinelu Dvořáčka před brankou, který vymíchal golmana. Sobotka pak i skvěle vyřešil přečíslení dva na jednoho. Nádherná přesilovková nahrávka Horáka na úplně volného Chlapíka. A pak zejména TEN gól, kdy si Michal Řepík prohodil puk mezi nohama, objel Dernera a hodil puk Kváčovi pod víko na první tyči. Moc hezká podívaná!

Hodně se mi líbí, jak jsem popsal výše, výkony třetí lajny. Nejen včera. Všichni tři skvěle bruslí a dobře napadají. Včera se k nim přidala i čtvrtá. Naopak první dvě začínají nacházet pohodu. Dvořáček hrál parádní zápas, hodně si i dovolí. Líbili se mi i Vláďa Sobotka nebo Michal Řepík. A o Matuškinovi už asi psát nebudu a prostě dáme precedens, že je to frajer. Trocha nadsázky, ale výborná posila! Ale za včerejší výkon je třeba pochválit celý tým, který přenesl výkon proti Skelleftee i do extraligy. V bráně naskočil opět Saša a chytal velmi jistě. První branka sice trochu padla na úkor jeho agresivního stylu, ale hlavně by tým neměl pouštět soupeře při vlastní přesilovce do situací dva na jednoho… Jinak opět velmi solidní výkon.

Na odpočinek není čas, musí se kvapíkovat skrz hokejový kalendář. V úterý Sparta nastoupí na ledě Karlových Varů. Pokud bude pokračovat ve stejném výkonu jako v posledních dvou zápasech, tak nepochybuji o tom, že se na vítěznou šňůrku přidá korálek číslo tři. Po sérii v minulých týdnech by byl velice vítaný!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.