TELH26: Ztracený bod

Po dvou úspěšných zápasech Sparta odcestovala na západ naší krásné země, aby se postavila na ledě Karlových Varů před další výzvu. Bohužel, Sparťané nezvládli udržet proti Energii vedení a tak se šlo do prodloužení. V tom rozhodl Michal Řepík a dvoubodovém vítězství Sparty 5:4 po prodloužení.

Upřímně, tenhle zápas se měl dotáhnout do tříbodového konce. Můžeme se tady vymlouvat na to, že čtvrtá branka Varů padla z ofsajdu. Ale problém byl jinde. Sparta pro mě nepochopitelně upustila od aktivní hry, díky které byla v zápase lepší. Vary za tento dárek poděkovaly dvěma góly, díky kterým se šlo do prodloužení. Následně Sparta opět zapla. Strašná škoda pasivity, stála nás bod. Vlastně pokaždé jsme dostali branku buď díky vlastní pasivitě, nebo v případě druhé branky domácích, po hrubce ve vlastním pásmu. Tenhle námaz si asi Filip Chlapík do sezónního sestřihu nezařadí. Ale jinak celkově Sparta podala dobrý výkon a řekl bych, že byla po většinu zápasu lepším týmem. A důležitá změna v naší hře je ta, že se více tlačíme do branky, viz branka Horáka. Byť jsem zase viděl pár šancí zbytečně přehraných.

Na soupisku se vrátil Erik Thorell a hned si připsal dva body. Jeden po exkluzivní zadovce na Pavelku, který otevřel skóre, druhý byl gól, před kterým odvedl parádní práci David Kaše proti dvěma domácím. Strašně se mi líbí naše třetí formace, taková lajna Spartě chyběla. Návrat Dvořáčka, uzdravení Vitoucha a přivedení Strnada (gratulace k první brance ve Spartě!) jako kdyby Spartě vlilo novou krev do žil. Nepříjemní, rychlí a nebezpeční. V bráně nastoupil Machy a podal dobrý výkon, kterému v šedesáti minutách chyběl větší zákrok navíc. To však Machy bohatě vynahradil v prodloužení, kdy pochytal minimálně dvě velké šance Varů. Celkově má na těch dvou bodech zásluhu.

Sparta dostala na západě Čech celkem dobrou lekci, ze které by se měla poučit. Je třeba hrát stále aktivně a nezalézt do pasivního módu. Zvlášť proti tak skvěle bruslícímu týmu, jako jsou Karlovy Vary. Už jen to, že se nám povedlo Energii v částech zápasu přebruslit je známka dobře odvedené práce. Doufám, že toto ponaučení přeneseme i do pátečního utkání, kdy nás čeká Zlín. Jako jo, Zlín je poslední skoro o výletní zaoceánský parník, ale pořád je potřeba přistoupit k zápasu odpovědně. Nejsou to nazdárci z přeboru, pořád jsou tam hráči, kteří mají na extraligu. Ale stejně věřím, že Sparta tři body udrží v Praze.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.