Dění při reprepauze

Minulý týden proběhla první reprezentační přestávka v extralize. Ovšem pouze na ledě, kanceláře, emaily a telefony pracovaly dál. Co nám přinesl minulý týden?

Krátce před reprepauzou posílil Spartu Maxim Matuškin, který nastoupil už v Brně. Výškou neveliký obránce by měl podpořit zejména hru dopředu. A že se mu to dařilo už v prvním zápase. Velmi dobrý výkon, platný hráč jak dozadu, tak hlavně dopředu. Dovolí si, má velmi dobrou střelu a hlavně má přehled. Jen tak dál!

Dalším příchodem, tentokrát již čistě během přestávky, byl Jakub Strnad. Bývalý kapitán Kladna, minulý rok hájil barvy Mladé Boleslavi, aby se na letošní sezonu vrátil zpět na Kladno. Defenzivní útočník, který měl v průměru přes 16 minut na zápas, ale hlavně pouze -1 ve statistice pravdy a pouhé dvě trestné minuty. Vzhledem k tomu, že jsem tu volal po potřebě defenzorů, tak za mě dobrý příchod. Mělo by jít o hostování do konce sezony.

Bohužel, když trejdujete, musíte se i něčeho vzdát. V tomto případě je to odchod Ládi Zikmunda do Kladna právě za Kubu Strnada. Láďa si v sedmnácti zápasech připsal 5 bodů. Je to ztráta, je to útočník do spodních dvou formací, který umí zabodovat a je bojovný. Ale Kladno o něj hodně stálo, na Kladně i zažil svoje nejlepší sezony. Jak jsem řekl, pokud něco chcete, musíte tomu něco obětovat. Mělo by jít o hostování do konce sezony.

Během přestávky také skončil v Rize brankář Matěj Machovský. Tomu angažmá v Rize statisticky nesedlo, ale zprávy z Rigy hovoří o tom, že statistiky nebyly úplně vypovídající o jeho výkonu. Dle různých zdrojů by měl mít už v Holešovicích připravenou smlouvu k podpisu. Bude to patrně znamenat odchod minimálně na hostování pro Kubu Neužila. Kuba nechytal rozhodně špatně, ale kdyby se objevila nabídka z extraligy, která by mu zaručovala víc času v bráně, tak pro něj jen dobře. V době psaní článku zatím nic potvrzeného není.

Tak to je vše, přátelé. Už zítra nastoupí Sparta ve Švédsku do úvodního osmifinále Ligy mistrů na ledě Skelleftey. Bude to hodně náročný zápas proti top týmu švédské nejvyšší soutěže. Tak doufám, že zpátky přiveze Sparta nejen přijatelný výsledek do odvety, ale i výhru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.