TELH21: Aleluja!

Aleluja, konečně se to podařilo! Sparťanská mizérie je minimálně výsledkově minulostí. Sparta včera zavítala na led brněnské Komety, kde (jak by řekl pan Záruba) v české hokejové klasice protrhla osmizápasovou šňůru porážek díky vítězství 5:2. O reprepauze tedy může na Spartě panovat o něco lepší nálada než v posledních týdnech.

Na začátku utkání se zapomněly obrany v kabinách, neboť dvojšanci Brna vystřídaly šance Sparty. Zápas rozhodl začátek druhé třetiny. Tam Sparta nasedla na kolotoč značky Kometa a dobrých deset minut měla jízdu zdarma. Nebyl to zrovna ploužák, spíš hardcore verze. Důležité bylo, že díky obětavosti, štěstí a výkonu Saši Saláka z něj sesedla jen s vyrovnávacím gólem Brna. A po minutě už Sparta zase vedla díky vítězné teči Petra Haška. Sparťané velmi dobře bránili v oslabení, honili Kometu okolo mantinelů a moc nepouštěli do střel. Přesilovky dokonce (až na jednu výjimku ve třetí části) vypadaly jako přesilovky. Do toho Sparťané hráli obětavě. Přesně takhle má vypadat výkon. Až teda na tu hluchou desetiminutovku viz výše. Celkově mi v zápase ale Sparta přišla lepší. Dokázali jsme se srovnat nejen s bruslením domácích, ale hlavně s jejich tvrdostí. Prostě dobrá práce!

První zápas ve Spartě odehrál Maxim Matuškin a jestli takhle bude hrát dál, tak bude skvělou posilou. Směrem dozadu o něm člověk neslyší (dobrá vizitka pro obránce) a směrem dopředu je nebezpečný. Na přesilovce skvělý přehled, dovolí si a má dobrý pohyb. Jen tak dál! Nejlepším ze Sparťanů byl ovšem zas a znovu Erik Thorell. V zápase zapsal 1+3, pohyb, přihrávky, přehled… No prostě #podepisteThorella! Takový cizinec ve Spartě nehrál hodně dlouho. Jeho vizitka 32 bodů ve 20 zápasech je skvělá. Přepočteno na celou sezonu, Erik je na cestě k nějakým 80 bodům. Neskutečný. V bráně nastoupil (dle rozhovoru po zápase) prakticky bez tréninku po zranění Saša Salák. Chytal velmi dobře. Sice nerozchytanost byla trochu znát, ale předvedl několik důležitých zákroků. Jeho zastavení nájezdu Holíka bylo enormně důležitým vkladem do utkání. S brankami těžko mohl něco dělat, u první byl skoro zázrak díky nechtěné cloně Jeřábka, že vůbec chytil první střelu, na dorážku neměl nárok. U druhého to Zaťovič trefil skvěle. Mimochodem, Radek Jeřábek byl u obou obdržených branek. Nejprve zaclonil Sašovi při střele od modré, u druhého gólu pak ze sebe nechal udělat kužel.

Extraligový kolotoč se poprvé v této sezoně zastaví kvůli reprezentačním povinnostem na Karjala Cupu. Na něm můžeme sledovat počínání tří hráčů Sparty, Michala Řepíka, Filipa Chlapíka a Davida Kašeho. Snad se bude klukům dařit a hlavně doufám, že se vrátí bez zranění. Prvním zápasem po reprepauze bude pro Spartu 16. listopadu úvodní zápas osmifinále CHL na ledě Skelleftey, do extraligy pak naskočí 19. listopadu na ledě Vítkovic. Tak Sparťané, odpočinout, uzdravit a hurá do boje! Po dlouhé době vyhraná bitva, ale válka na několika frontách zdaleka nekončí!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.