TELH20: Krok zpátky

Tohle bolí. Po náznaku naděje ve formě výkonu v Mladé Boleslavi jsem hleděl k zápasu v Litvínově s lehkým optimismem. Což se mi stalo po delší době. Začátek zápasu mě v něm utvrdil. O to víc jsem pak nechápal co se zase stalo. Krátce a stručně, Sparta prohrála v Litvínově 2:3 a prohrála po osmé v řadě. Z 24 bodů má tři.

Co k tomu říct? Sparta začala dobře, ale nebezpečná byla jen první lajna. Po osmi minutách první třetiny měla Sparta tři střely, všechny od první formace. Pak přišel nedůraz na brankovišti a gól Litvínova. Od té doby vše špatně. Mimochodem, zaráží mě, že dvě věže Dvořák a Jurčina nejsou schopni buď odpálit puk nebo odzbrojit hráče tělem. Pak přišly oslabení, další nedůraz na brankovišti a gól na 2:0 pro domácí. Hra Sparty se rozsypala jak protržený čajový pytlík. Ve druhé části Litvínov dělal co mohl, aby Spartu dostal do hry, včetně minuty hry ve dvojnásobné přesilovce. Ta byla ukázková. Tohle je na zanesení do učebnic „Jak nehrát přesilovku“. Ve výsledku jsme jednu přesilovku využili, ale prostě tohle nebyl gól z přesilovky, ale z protiútoku. A pak necháme Jarůška vystřelit z mezikruží. Ten náš důraz… Ten náš důraz vlastně ani neexistuje. To, že Sparta zvládla na konci zatlačit Litvínov a snížit je spíš falešnou vábničkou, že to není tak hrozný, i když je. Ale prostě hrát nějakých osm minut ze šedesáti, to nestačí. Zvlášť když si Sparta nedávno ukázala, že nestačí ani 55 minut ze šedesáti. Vrcholem zmaru pro mě bylo roztržení první formace během druhé třetiny. Jediné, která je nebezpečná. Jakou to má logiku? Hlavně že nejmenovaný pan Jandač mluví o trpělivosti. Po sedmi porážkách? Z koho si děláte srandu? Trenér, který s takovým kádrem prohraje osm zápasů, tak by měl mít koule, přijít do kanclu vedení a funkci složit sám. Tohle není Zlín, který by měl problém zaplatit ze svého rozpočtu naše první dvě formace.

Vážně, jedinýho, koho lze pochválit, tak první formaci, opět Řepík – Horák – Thorell. Mimochodem hodně přetěžované formace, což je prostě špatně. Důkaz? Jednotlivé časy na ledě za zápas v této formaci (seřazeny dle výše zmíněného schématu) – 24:49, 23:34, 23:04. To jsou čísla pro obránce! Mimochodem, nejvytěžovanější obránce Sparty v zápase, Michal Moravčík, měl ice-time 21:14. Tohle prostě nejde. A tohle jde za trenérem, který po zápase s Boleslaví tvrdil, že nemůžeme přetěžovat klíčový hráče. Uvaří jedinou schopnou lajnu. Vážně super práce. V brance nastoupil Kuba Neužil. Chytal dobře, měl pár super zákroků a s gólama mohl těžko něco dělat. Dobrej výkon.

V neděli nás čeká výjezd do Brna. V situaci, kdy se začíná otřásat historický zápis v prohrách Sparty v řadě. Fakt jsem zvědavý, co na ledě Komety předvedeme. Jestli hru jako v Litvínově, tak bohové všech náboženství s námi. Na druhou stranu, zlomit to s nimi by tomu přidalo něco navíc. Tak hodně štěstí, Sparto. Evidentně ho budete potřebovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.