TELH18: Šest

Začíná to nabírat nehezkých rozměrů, jen co je pravda. Sparta po pěti porážkách v řadě nastoupila v Plzni, kde prohrála 3:6. Šestá porážka v řadě je prostě strašně moc a Sparťanská krize se opět prohloubila.

Můžeme tu oprávněně řešit, že Maxim Žukov neměl zrovna neměl svůj den. A skutečně ho neměl, všechny ty tři góly by asi měl chytat. Ale myslím si, že by nebylo správné házet to jen a pouze na bedra brankáře. Celkem se opakoval scénář z Třince. Solidní první třetina a následně se vše rozpadlo jak nekvalitní stavebnice. Ve druhé třetině jsme museli udělat nějaký rekord v počtu zakázaných uvolnění, odhadem jich bylo přes deset. Ale neměl jsem psychických sil pustit si tu třetinu znovu. Největší ukazatel toho, jak na tom Sparta nyní je, byl ve třetí třetině. Roman Horák snížil po úspěšném úniku na 3:5. Se třinácti minutama do konce to rozhodně nebyla nereálná věc zápas otočit. Místo tlaku ale následovala zvýšená aktivita Plzně a to i díky naší pomoci, kdy chvilku po gólu jsme zvládli další dvě zakázané uvolnění. Tlak se nekonal, Schleiss udělal z naší obrany tři kužele a v klidu zavěsil na 3:6. Oba góly dělilo tři a půl minuty. Sparta měla jednu přesilovku, která přesilovkou prakticky nebyla. Do toho mi přišlo, že Plzeň celý zápas daleko lépe bruslila. Spartě všude chyběl krok či dva. A že bychom viděli nějaký zvýšený důraz poté, co bylo jasné, že tenhle zápas nevyhrajeme, to se říct úplně nedá.

Jediná formace, která zvládla udělat nějaký rozruch v útočném pásmu, byla druhá lajna ve složení Thorell – Horák – Konečný. Mimochodem, kde je dlouhodobá smlouva pro Erika? Dlouhodobě náš nejlepší hráč. Že má vysoké nároky? Splňme je! Chce soukromou školku? Jasně, tady je! Chce doživotně byt na Praze 1? Jasný, tady jsou klíče! Sakra, i kdyby chtěl Bugatti Veyron v plný palbě, tak má být druhý den v Holešovicích připravené! Rozhodně náš nejcennější hráč. Zápas si mezi sebe nedobrovolně rozdělili Maxim Žukov a Kuba Neužil. Gólově přesně na polovinu, časem téměř taky. Maxovi zápas nevyšel, to jsem zmínil výše. Kubu Neužila těžko z obdržených branek vinit. Dvě schované za hráčem a třetí skvěle provedená akce, kde Dvořák spíše překážel než pomáhal. Tam jsem moc nepochopil, co Tomáš dělal.

Začínám si pomalu myslet to, co někteří vykřikují už delší dobu. Jandač by měl mít oprátku na krku, pokud by už neměl odejít. Otázka je koho za něj? Dle mého by měl přijít nějaký trenér, který je vyloženě motivátor. Někdo, kdo Spartu probudí a vyblázní. Dle mého v tomto Jandač plave a neumí to. Konkrétní jméno nemám. Ale myslím si, že změna by přijít měla. I když Sparta vyhrávala, tak výkony nebyly ideální. Do toho přesilovky a oslabení jsou ve stejném stavu, tedy strašlivé. Byť přesilovkové procento vypadá celkem dobře, ta hra není dobrá. No nic, je čas zvednout hlavu, zítra jedeme na led silné Boleslavi, kde nás nečeká nic snadného. Věřím, že Sparta tu sérii i tak prolomí. A i když jsem celkem kritickej, tak jedno zůstává. Jsme tu s váma, navždy s váma! Tak přivezte tři body!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.