CHL ČF1: Severská lekce

Předem se omlouvám za náhledovku, skočil na mě nějaký virus a tak jsem neměl sílu vytvořit obrázek s logem Rögle. Tak snad je to odpustitelný hřích. Každopádně, po horské dráze o minulém extraligovém víkendu přišel čas na trochu toho evropského poměřování sil. Na led holešovické Tipsport Areny zavítal další švédský soupeř, Rögle BK. Sparta padla 5:2 a před odvetou má před sebou pořádnou šichtu.

Konce třetin a úvodní desetiminutovka druhé třetiny. Tam se zápas lámal. Bohužel na stranu švédského týmu. Zejména první polovina prostřední části byl jeden velký kolotoč, na kterém měla Sparta několik jízd. Bohužel z těchto závarů bylo Rögle efektivní. Škoda neuznaného gólu na 2:3, který byl dle mého názoru regulérní. Podle záběrů si nemyslím, že měl brankář soupeře puk plně pod kontrolou. Ale i takové situace k hokeji patří. Sparta padesát minut bojovala, bruslila, měla i situace, kdy soupeře přehrávala. Stejné se však opět dá říct o několika šancích, kdy místo střely přišla nahrávka navíc. Nicméně jakékoliv polevení v koncentraci soupeř trestal. Dobrá lekce nejen pro odvetu. Hokej se hraje 60 minut. A není konec, dokud není konec. To platí nejen o zápase jako takovém, ale i o jednotlivých třetinách.

Včera se mi celkem líbil Jeřábek, stejně tak jako formace Dvořáček – Vitouch – Strnad. Vážně, pro tyhle borce musím vymyslet nějakou zkratku, kdo to má pořád vypisovat? Jestli má někdo nějaký nápad, tak ať to nechá v komentářích na Facebooku. Ale všeobecně Sparta neodehrála úplně špatný zápas. Až na ty výpadky. V bráně nastoupil Machy a i přes pět branek odchytal solidní zápas, ve kterém držel Spartu dlouho ve hře. Pokud si obrana bude plnit to, co má, tak o naše golmany strach nemám, oba chytají dobře.

Nejednomu z nás asi proběhla hlavou vzpomínka na tažní Sparty v CHL ve stříbrném ročníku. Tehdy Sparta doma podlehla HV 71 2:4, aby na severu Evropy zvítězila 5:0. Nezlobil bych se za podobný scénář. Nicméně si myslím, že ten dvojzápas není ztracený a že reálná šance tady stále je. Pokud se Sparta vyvaruje polevení v koncentraci a výkonu, tak má naději na úspěch. Uvidíme za týden!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.