TELH28: Mikulášská nadílka

Nedělní odpoledne opět patřilo extraligovým kláním, Spartu nevyjímaje. Ta vyrazila do Chomutova, kde se utkala s kladenskými Rytíři. Po neúspěšném utkání se Zlínem jsem doufal, že si Sparta zlepší nejen reputaci, ale i sebevědomí. To se nakonec povedlo díky výhře 6:0. Sparta navíc pátou brankou překonala metu 100 vstřelených gólů v sezoně.

První třetina připomínala situaci, kdy se rychlobruslaři domluví a jdou si zahrát hokej. Z obou stran se hodně a rychle bruslilo, nicméně hokejovosti bylo pomálu. Spartě dělal nejvíce problém pohyb kladenského Machaly, který se občas prohnal okolo našich hráčů jako TGV krajinou. Zlom v zápase přišel v polovině utkání. Nejprve Kladno neproměnilo trestné střílení, následně Dvořáček po skvělé práci celého útoku vstřelil první branku. Do konce druhé třetiny přidal druhou Matuškin. V posledních deseti minutách se pak rozjel brankostroj Sparty a musím uznat, že většina těchto branek byla oku lahodících. Jako kdyby Sparta v poslední desetiminutovce v batohu našla ztracenou pohodu. Nebo snad měl Mikuláš zpoždění a přišel s nadílkou až ve třetí třetině?

Formace Strnad – Vitouch – Dvořáček je skvělá trefa do černého (může se to dnes ještě používat?). Mám pocit, že v posledních zápasech je to naše nejlepší lajna. Nepříjemná, bruslivá a v poslední době i produktivní. A doufám, že brzy prolomí Dan Přibyl smůlu v koncovce, první gól po návratu několikrát visel ve vzduchu. V bráně nastoupil Machy a připsal si první nulu po návratu do Sparty. Chytal parádně a Spartu držel ve chvílích, kdy zdaleka nebylo rozhodnuto. Skvělá práce našeho brankáře!

Sparta se dostala do poloviny extraligových klání, letos o dva zápasy později, než tomu bylo zvykem v posledních letech a bude v budoucnu. Zatím ta sezóna vypadá jako horská dráha. Občas mám chuť napsat na Spartu, že jsou to hokejoví bozi, občas mám chuť něco rozbít. Tak uvidíme, jak to bude pokračovat dál. Každopádně v úterý nás čeká další intermezzo v podobě Ligy mistrů, Sparta přivítá švédské Rögle. Doufám a věřím, že Sparťané tento dvojzápas vykopnou kvalitní hrou i výsledkem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.