TELH40: Záhada

Po velmi nevydařeném zápase s Kladnem čekala na Spartu další výzva v podobě dalšího domácího utkání, tentokráte s Vervou Litvínov. Úterní podvečer přinesl… jak to říci… zajímavý duel, ve kterém Sparta nakonec vydolovala tři body za vítězství 3:1.

Buďme k sobě naprosto upřímní, lepší tým včera nevyhrál. Před měsícem jsem zde psal report o vítězství Sparty v Hradci, kdy jsem nechápal, jak se to povedlo. Stejné pocity jsem měl i včera. Sparta v první třetině dobře bruslila, zbytek hokeje tam moc nebyl. Ve druhé třetině se vypařilo i to bruslení. A de facto se od té době Spartě povedla jedna jediná minuta, ve které dala dva góly. Ve druhé třetině jí udrželo ve hře nahození Němečka, které si Zdráhal srazil za vlastního brankáře. Ať se na to koukám jak chci, tak si myslím, že včerejší vítězství aspiruje na rubriku „Největší světové záhady“. S čím Sparťané dokázali ukrást Litvínovu body, to se jen tak nevidí. Ale co už, historie se ptát nebude a my potřebujeme body jako sůl.

David Vitouch si jednoznačně řekl o větší prostor, Tomáš Šmerha zase zvládl úlohu, ve které naši střelci spíše selhávají, tedy samostatný nájezd. Ještě se mi celkem líbil Pogorišnyj. Ale kdo má na vítězství ohromnou zásluhu, to je Machy. Spartu držel nad vodou seč mu síly stačily. Litvínov díky našemu, dnes již mohu říci tradičnímu, nedůrazu měl dost prostoru před naší brankou. Ale Machy chytal fakt dobře a Spartě k vítězství pomohl měrou vrchovatou.

Tenhle výkon nebude stačit v dalších zápasech. Nesmíme se nechat opít rohlíkem. V neděli jedeme do Olomouce, kde nás bude čekat hodně houževnatý soupeř, navíc díky příchodu Davida Krejčího i kvalitní. Budu se tu opakovat, ale Sparta se musí zlepšit a to významně. Podobné zázraky jako včera nepřichází každý den.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.