TELH41: Konečně v klidu

Poslední lednový, a co je více důležitější, poslední zápas před uzávěrkou přestupů čekal Spartu na ledě nepříjemného soupeře, olomoucké Mory. Soupeř, který nás nejen letos několikrát řádně potrápil, včetně otočení zápasu z 0:3 na 4:3. Tentokrát se však vše v dobré obrátilo, Sparta vyhrála 6:1 a body tak nasedly společně s hráči do autobusu směr Praha.

Sparta hrála dobře od začátku, zejména co se týče pohybu, šancí však bylo v první třetině pomálu. Naopak Mora měla dvě velmi zajímavé příležitosti, které zlikvidoval Machy, díky čemuž trefa Thorella 11 vteřin před koncem první části znamenala vedení. I když Sparta měla v zápase méně střel, byla nebezpečnější a lepší. Což se ukázalo i na konečném skóre. Škoda jen, že jsme si opět nechali dát v oslabení přihrávku přes střed pásma, tentokrát v oblasti mezi kruhy, což skončilo jediným gólem Olomouce. Nicméně se sluší dodat, že obrana tentokráte fungovala velmi dobře a de facto vymazala největší ofenzivní zbraně soupeře. Těch sice není mnoho, ale jsou nebezpečné. A bylo velmi příjemné po dlouhé době v klidu dohrávat vítězný zápas.

Sparta celkově odehrála velmi dobrý zápas, skvěle se pak povedl prvním dvěma formacím. Sobotka s Filipem Chlapíkem si připsali po třech bodech bodech, po dvou pak Řepík, Thorell a Šmerha. Právě Tomáš Šmerha je pro mě příjemným překvapením. Poslední zápasy podává dobré výkony a říká si o prostor v době, kdy Michal Řepík a Vláďa Sobotka budou v Číně. Mimochodem, sluší se poděkovat Pešánovi a jeho ignoranství za to, že nám nechal Chlapíka. V bráně nastoupil Machy a jak jsem popsal výše, díky jeho dvěma velmi dobrým zákrokům Sparta vstřelila první branku, zásadní zákrok měl i ve druhé třetině, kdy chytil únik soupeře při naší přesilovce za stavu 4:1. Velmi jistý výkon našeho gólmana.

Dnes se naposledy budou vzhledem k letošní sezoně objevovat možné spekulace a hlavně pohyby na hráčském trhu. Uvidíme, co za novinky přinesou sparťanské informační kanály. Každopádně již zítra se Sparta představí doma proti pardubickému Dynamu. Možná s novými tvářemi v obou sestavách, to se dozvíme až zítra. Každopádně doufám, že tři body zůstanou tam kde mají, tedy v Praze.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.