TELH42: Emoce k hokeji patří

První únorové dny přinesly také první sparťanské zápolení v extralize po uzávěrce přestupů. Do Prahy zavítal jeden z těch těžších soupeřů, Dynamo Pardubice. Sparta předvedla to, čeho se stala několikráte obětí, tedy obrat ve třetí třetině a díky tomu a hlavně Řepíkově brance last minute brala tři body za výhru 5:4.

Zase už se dostavila stará známá věc. Která, ptáte se? Kolaps ve druhé třetině. Opět přišlo v této části hry období, kdy Sparta nevypadala na to, že by měla brát body. Sparta inkasovala za osm minut tři branky, které padaly zejména na její vrub. U první branky špatné bránění Moravčíka, kdy musí hrát hokejku. U druhé vypadl puk Machymu a Polášek místo blokování Musila jal se padnout na kolena a spíš překážel. A na třetí by měl mít Matuškin asistenci. Hodně pomohl gól Dvořáka a zejména Chlapíkovo vyrovnání na začátku třetí třetiny. Jinak se hrál zajímavý hokej, který obsahoval i emoce, které jsou nedílnou součásti hokeje. Sparta nesložila zbraně ani za stavu 3:4 ve třetí části a díky obratu v posledních pěti minutách zvítězila. Věc, kterou jsme viděli spíše z druhé strany. Jinak co se týče Camary, je to vypatlaný bezmozek a víc se k němu asi nemá cenu vyjadřovat. Musím ocenit Soba se Šmerhou za postavení se za tým. Dobrý na to, že oba hráli za ten věčně druhý pražský tým, že?

Včera se mi hodně líbil Sobotka. Vyvrcholením jeho hokejového umu byla asistence u gólu Pavelky, kdy projel obranné pásmo odmítajíc všechny soupeře, aby předložil puk ke gólové střele. Velmi dobře taky zahrál dvougólový Řepík. Tito dva však už jsou na olympiádě. V bráně nastoupil Machy a chytal dobře, byť občas z něj puk vypadl a z toho přišla i druhá branka.

Tenhle zápas může Spartě jen pomoci. Porazila silné Pardubice, navíc zvládla zápas otočit. Už bez obou reprezentantů nás čeká v pátek čeká souboj na ledě Třince. Ten je sice bez pěti hráčů – olympioniků, ale bylo by neradno Třinec jakkoliv podceňovat, i v této sestavě sílu má. Tak snad dovezeme tři body!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.