TELH44: Klidná výhra

Po dlouhé pauze, kterou mohli fanoušci využít ke sledování olympijského programu, se vrátila i extraliga a s ní i zápas Sparty. Ta zavítala do Mladé Boleslavi, které na začátku roku vstřelila na domácím hřišti sedm branek. I tentokrát se Sparta činila a odvezla si z ledu Bruslařského klubu tři body za výhru 4:1.

Sparta si pomohla přesilovkami. Ano, čtete správně, zrak vás nešálí, Sparta v první třetina odehrála dvě přesilovky, obě dohromady trvaly něco okolo padesáti vteřin. Pak ještě během zápasu dvakrát pálili obránci, Dvořák a Moravčík. Bylo vidět, že na Bolce leží pořádně huňatá deka. Zápas se jen dohrával, kdyby Šmerha trefil naprosto prázdnou bránu, mohl Novák lézt po jabloni. Kaňkou je vyloučení na konci zápasu a obdržený gól. Jinak Sparta soupeře jasně přebruslila, zejména pohyb bez puku byl tentokrát na vysoké úrovni. Ocenit chci také fair-play chování boleslavského Stránského, který odvolal domnělý faul Formana.

Zápas skvěle sedl Filipu Chlapíkovi, velmi dobře zahrál také Matuškin. Líbí se mi i buldočí zápal Míry Formana, což doložil dvěma střelami v pádu mezi obránci soupeře. V bráně nastoupil Machy a chytal dobře, měl tam pár ošemetných situací, které vyřešil. Bohužel nuly se nedočkal, Ševcova bomba až příliš přesně zaplula k tyči.

Bylo příjemné vidět takové vítězství, ale je třeba si uvědomit, v jakém neutěšeném stavu se Bolka nachází. Již zítra jede Sparta na led Litvínova. Mužstva, kterému skvěle vychází první třetiny, ale spoustu zápasů ztrácí ve třetí třetině. Kde jsem to letos jen viděl… Je potřeba přivézt body, ale nečekám snadný zápas, Litvínovu se totiž může při formě Kladna stát, že by mohl zahučet do barážových bojů. Ale věřím, že tři body přivezeme!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.