TELH45: Povedený víkend

Po pátečním vítězství na ledě Mladé Boleslavi čekal sparťany další výjezd, tentokráte na led Litvínova, tedy dalšího týmu, který neprožívá zrovna podařené období. Sparta zvládla i tento duel a připsala si pohodovou výhru 5:0.

Zápas byl dle předem připravené šablony. V první třetině hrál Litvínov dobře, nicméně postupně uvadal. A to tak, že při prohře 0:5 byl nejlepším hráče Litvínova o parník brankář Denis Godla… Sparta hrála v klidu, zodpovědně dozadu a čekala na šance, které se nakonec naskytly. Byl to pro nás, až na jednu výjimku Filipa Chlapíka, zápas nepříliš častých střelců. Míra Forman skóroval po měsíci (sedmá branka v sezoně), stejně jako Zdeněk Doležal (9. branka v sezoně), poprvé od 30. listopadu se trefil Kuba Strnad (4. gól celkem) a na konec jsem si tu nechal Davida Kašeho, který dal první branku od 2. listopadu (celkově teprve třetí přesná trefa). Ale je super, že se tihle kluci prosadili, doufám, že je to nakopne k vyšším střeleckým metám.

Hodně se mi líbil Míra Forman, je to opakování z minule, ale jeho výkony jsou super. Hodně se mi líbí i Stoljarov, výborný do obrany a na oslabení. Kdykoliv je na ledě, jede soupeř při protiútoku minimálně do tří, protože Gennadij se velmi poctivě vrací. V brance poprvé nastoupil Július Hudáček a hned si připsal nulu. A musím říct, že jeho výkon se mi moc a moc líbil. Velmi jistý, klidný, skvělá práce hokejkou. Jasně, po prvním zápase těžko vykřikovat silná slova, ale zatím to vypadá na solidní příchod.

Tento víkend čekají na Spartu hned čtyři utkání, hraje v úterý, čtvrtek, pátek a neděli. A úterý nabídne domácí zápas Sparty, která přivítá v O2 Aréně Plzeň. Upřímně, to bude těžší test, než jaký si připravili hokejisté Boleslavi a Litvínova, neboť Indiáni mají hodně daleko do trápícího se mužstva. Nicméně věřím, že nyní dobře naladěná Sparta zvítězí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.