TELH46: Domácí otočka

Po šestibodovém víkendu s trápícími se týmy nás čekala včera výzva větší, na led O2 Areny zavítal aktuálně čtvrtý tým tabulky, Indiáni z Plzně. Sparta v zápase prohrávala, nicméně po parádním obratu zvítězila 5:3 a v koutku duše živí naději na umístění v první čtyřce, zaručující přímý postup do čtvrtfinále.

Je třeba zříct, že Plzeň byla v úplně jiné kondici, než Litvínov, respektive Bolka. Sebevědomý tým s dobrým pohybem. Byly pasáže, kdy nás hosté přehrávali, naopak i Sparta měla úseky hry, ve kterých byla lepším týmem. Přesilovky se moc nedařily a Indiáni měli několik úniků ve vlastním oslabení, jeden přetavili v gól. Ale důležité je, že se Sparta za stavu 1:3 nepoložila a bojovala dál. To je asi na této výhře nejcennější. V tu chvíli to vypadalo, že si Plzeň dokráčí pro výhru, neboť hra Sparty v tu chvíli nebyla ideální. A otočit zápas proti plzeňským není zrovna jednoduchý úkol. A je super, že se nám podařila třetí výhra za tři body v řadě, snad to prodloužíme!

Skvělí Vitouch, Šmerha a Chlapík dotlačili káru do vítězného konce. Hodně se mi líbila práce Matuškina před první brankou Vitoucha, hodně se mi nelíbila jeho práce při gólovém úniku Suchého. Tradičně nám nešel důraz před vlastní bránou… V té nastoupil Machy a mám z něho trochu rozporuplné pocity. Zápas se mu příliš nedařil, puky z něj padaly a jistota z něj úplně nesálala. Ale je potřeba říct, že ve třetí třetině Spartu několikrát podržel ve chvíli, kdy to nejvíc potřebovala. Takže celkově dobrý výkon.

Už zítra přivítá Sparta na svém ledě Karlovy Vary, které jsou nepříjemné svým bruslařským pojetím hry. Nicméně u tohoto týmu člověk moc neví, co očekávat. Vary jsou schopné porazit Třinec a pak dostat od Kladna. Tak uvidíme, v jaké formě se představí na našem ledě!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.