TELH47: Vydřená výhra

Dvoudenní dvouzápasový dvojboj včera sparťané odstartovali na domácím ledě, kde přivítali tradičně velmi nepříjemný celek, Energie Karlovy Vary. Sparta zápas zvládla, vyhrála 4:3 a připsala si čtvrtou tříbodovou výhru v řadě.

Vary hrály přesně to, co v poslední době vždy. Agresivní a bruslivý hokej, se kterým si občas Sparta nevěděla rady, zejména co se rozehrávky týče. Ta tedy trochu vázla, ale tentokráte to nebylo díky nevynuceným chybám, ale díky práci soupeře. Sparta se na výhru nadřela, ale takové výhry jsou cenné. Dvě branky jsme opět dostali z nedůrazu před vlastní brankou, což je věc, na které musíme před play off zapracovat. Ale abych nebyl jen negativní, poprvé v této sezoně zvládla Sparta vyhrát čtyři zápasy v řadě. Sice pozdě, ale přece. A Kaše se trefil podruhé v řadě.

V poslední době se mi celkem líbí hra Moravčíka. Ne že by nějak vyčníval, ale poté, co jsem tady půl sezony volal po jeho smlouvě ve skartovačce, je to příjemný posun vpřed. Skvělou branku vstřelil Doležal, parádní řešení situace. V bráně nastoupil Hudáček a nemá cenu si nic malovat, i on ví, že první gól byl jednoznačně jeho. U dalších mu moc nepomohla obrana a i trochu štěstí. Ale celkově to nebyl špatný výkon.

Už dnes jede Sparta asi na nejvíc horkou půdu v extralize, na led brněnské Komety. Tomuhle zápasu by prostě slušel vyprodaný stadion, ale nestihne se to o pár hodin. I tak nás nečeká nic jednoduchého, ale i tak pevně věřím, že na vítěznou šňůru přibude pátý vítězný korálek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.