TELH48: Fotbalová prohra

Druhé utkání ve dvou dnech čekalo na hokejisty Sparty, kteří zavítali na led brněnské Komety. Sparťané se snažili zapsat si pátou výhru v řadě, to se však nepovedlo. Sparta padla fotbalovým výsledkem 1:2. Sparta navíc neztratila jen body, ale i Davida Kašeho, který si nešťastně zranil kotník a nevypadalo to vůbec dobře. Snad bude brzy v pořádku!

Zápas jako v play off. Bojovný, plný nasazení a s menším počtem šancí. Sparta neodehrála špatný zápas, spíše naopak, bohužel doplatila na nedorazy, které ji potkávají celou sezonu. Nejprve hrubka, kdy obraně ujel Horký a následně dvakrát nedůraz u druhé branky Komety, kdy nejprve byl nedůrazný hráč v rohu hřiště a pak před brankou. Nerad to dělám, ale musím. Musím pochválit soupeře, Kometa hrála neuvěřitelně disciplinovaně před vlastní brankou a zavřela slot. Odmítala nás i pustit do úniků. Nám navíc nefungovala střelba od modré, nebyli jsme schopní posílat rány z první od hranice útočného pásma. To rozhodlo o naší prohře.

Hodně se mi celý zápas líbila čtvrtá lajna Strnad – Stoljarov – Dvořáček, která dokázala zatlačit Kometu v jejím pásmu. Musím Sparťany pochválit za hru v šesti, takový tlak jsem od nás dlouho neviděl. V bráně nastoupil Machy a Spartu držel. První branka byla nešťastně tečována bránícím bekem, druhý byl těžko chytatelný. Předvedl několik velmi dobrých a těžkých zákroků. Parádní výkon, který bohužel nevedl k bodům.

Dnes má Sparta čas odpočívat, zítra ji čeká další zápas, kdy do Prahy zavítají Vítkovice i s panem L., na kterého se určitě všichni moc těšíme… Spartu bude tento týden čekat již čtvrtý zápas, naopak Vítkovice bude čekat první zápas od minulé neděle. Co je důležité je, že konečně může přijít přes polovinu kapacity. Tak snad dorazí co nejvíce lidí a bude hnát Spartu ke třem bodům!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.