TELH ČF5: Postup do semifinále

Uffff, to byla ale šichta… Po návratu ze severu Čech čekalo na Spartu páté utkání semifinálové série za stavu 3:1 na zápasy. Za stavu 4:4 dospěl zápas do prodloužení. Pak i druhého prodloužení. Následovalo třetí prodloužení, které rozsekl ve 104. minutě Tomáš Pavelka. Sparta díky tomu vyhrála 5:4, sérii ovládla 4:1 na zápasy a postoupila do semifinále.

Zrodil se druhý nejdelší zápas extraligy. Únava byla znát jak na ledě, tak v hledišti. Ale nepředbíhejme. Liberec do zápasu vlétl, byla na nich vidět ohromná chuť vrátit se zpět do Liberce. Sparta musela v zápase třikrát dotahovat. V čase 29:05 vstřelil Adam Polášek branku na 4:4. Na další gól se čekalo neuvěřitelných 74 minut a 23 vteřin. Hlavním důvodem čekání byl především výkon Petra Kváči, který v posledních dvou zápasech předváděl neuvěřitelné výkony v brance soupeře. Myslím si, že takový Michal Řepík po této sérii nebude na brankáře Liberce vzpomínat v nejlepším.

Velmi dobře zahrál dvougólový Adam Polášek, hodně se mi líbila čtvrtá formace, kde potrestaného Stoljarova nahradil Vitouch. Hodně byla cítit absence Soba. V bráně začal Machy a buďme k sobě upřímní, vůbec se mu nedařilo. Puky z něj padaly, druhý a třetí gól jdou za ním. Po čtvrté brance ho nahradil Hudy a výrazně pomohl. Působil jistěji a několikrát Spartu zachránil. Upřímně si myslím, že kdyby Machy pokračoval, tak jsme jeli zítra do Liberce. Tím ale samozřejmě neházím Matěje přes palubu, v předchozích zápasech chytal více než dobře.

Odveta za loňské semifinále je tak dokonána, Sparta jde dál, Liberec jede na dovolenou. Možná to bude znít ode mě divně, ale chtěl bych tady ještě poblahopřát Ladislavu Šmídovi k úspěšné kariéře. Musí se mu nechat, že v posledních letech byl právě on nejvýraznějším hráčem Liberce. Takže i když si ode mě vyslechl své, tak se to sluší a patří. Každopádně, v semifinále nás čeká přemožitel Pardubic, českobudějovický Motor. Tým, který táhnou zkušení hráči a tým, který stojí na výborných výkonech brankáře. Tak uvidíme, co nám tato série přinese, začíná se v neděli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.