TELH SF1: Úspěšný vstup do série

Po vyřazení Liberce na Spartu čekal další soupeř pro semifinále. Díky všem možným proměnným padla volba na Motor České Budějovice. První zápas byl patrně předzvěstí toho, co přijde. Tedy vyrovnaná hra a zápasy o gól. První dějství této série vyšlo lépe Spartě a po výhře 2:1 uzmula první bod v sérii.

První zápas ukázal, že nás čeká jiná série než s Libercem. Méně rozlítaná, více kombinační. Bohužel Spartě nefungovala rozehrávka od obránců tak, jak by bylo záhodno. I na přesilovce oba obránci, tedy Matuškin a Moravčík, často ztráceli kotouče. Moravčík pak nepokryl Pecha při jediném úspěšném zásahu Motoru. Hodně se mi líbila čtvrtá formace, zejména její pohyb. Zápas rovněž ukázal, jak ohromnou ztrátou pro nás bylo vyřazení Sobotky disciplinárkou. Nejen v situaci pět na pět, ale i v přesilovkách a oslabeních. Vrcholnou ukázkou toho bylo to, jak Sobotka ukradl všem puk deset vteřin do konce a už ho od mantinelu nepustil.

Hodně se mi líbil Šmerha, jeho poštěkávání se Štichem bude bavit jako minisouboj série. Parádně zahrál Míra Forman. Skvěle větral obranu Motoru, snažil se vymýšlet, hrál důrazně. Líbí se mi i hra Erika Thorella. Ten sice nedělá body, ale parádně bruslí a maká pro tým. V bráně nastoupil Hudy a vedl si znamenitě. Vyřešil několik těžších situací. Brance mohl těžko zabránit. Evidentně trenéři vsadili na správného gólmana.

Dnes nás čeká druhé pokračování této série a nečekám moc jiný obraz hry, než který byl k vidění včera. Vyrovnané utkání o pár brankách. Doufám, že se nám povede vyhrát a do Budějovic tak odjet s náskokem dvou vítězných zápasů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.