TELH SF2: Na půl cesty

Po prvním vítězném zápase čekala hned druhý den odveta proti Motoru. V celku vyrovnaná bitva e zlomila až ve třetí třetině. A díky bohu na stranu Sparty která zvítězila 5:1 a v sérii vede 2:0. Zároveň to bylo šesté vítězství z dvanácti potřebných na cestě k tuzemskému hokejovému grálu.

Zle přetěžce bylo, když Němeček lovil puk zpoza Hudáčka těsně před brankovou čarou, aby pak Gulaš trefil tyč. Za chvíli bylo krásně, když se po skvělé práci Pavelky s Poláškem trefil Řepík. Dvě třetiny se hrál vyrovnaný hokej, ve kterém jen Sparta byla produktivnější díky trefám spících střelců Řepíka a Thorella. Sparta hrála dobře přesilovky, výborně zvládla oslabení. Zároveň byla velmi produktivní a skvěle si pohlídala závěrečnou část zápasu. Nenechala se zbytečně provokovat, zároveň ze sebe Sparťané nedělali otloukánky. Důležité pro celý zápas bylo, že po snížení Gulaše se povedlo dvěma slepenými góly Spartě odskočit do vedení 4:1.

Hodně se mi líbí Pavelka, toho letošní play off zastihlo v parádní formě. Dozadu jistý, dopředu velmi platný. Ale celkově Sparta zahrála dobře zejména do obrany. Řepík konečně přidal branku k dobrým výkonům, stejně tak Thorell. V bráně nastoupil Hudy a chytal velmi dobře. Gól byl poplatnější jeho stylu, ale Spartu držel kvalitními zákroky.

Sparta tak do Budějovic stejně jako do Liberce pojede za stavu 2:0. A napíšu to tu opět. Cílem Sparty by mělo být v Budvar Areně urvat alespoň jedno vítězství a vrátit se do Prahy za stavu 3:1. Ideální scénář je samozřejmě přivézt postup z jihu Čech. Doufám, že alespoň ten jeden zápas Sparta zvládne!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.