Vítej nová sezono!

Po prvotním zklamání a následné hrdosti na výsledek minulé sezony přišlo období těšení se na sezonu novou. Změnili se trenéři, kádr Sparty se obměnil, nicméně jádro zůstalo více méně stejné. Prvním zápasem „předsezóny“, jak toto období označují v zámoří, bylo tradiční přípravné derby. Sparta v něm porazila Sl…. rivala 3:2.

Nejdřív k organizaci. Ta nebyla úplně zvládnutá. Bylo jasné, že dorazí hodně lidí, nakonec to byla úžasná návštěva přes 6800 lidí. Bohužel, počet otevřených vchodů či otevřených stánků tomu moc neodpovídal. Nevím, co bylo důvodem, ale trávit krásný letní den ve frontě není zrovna ideál.

K hokeji. Byla to první příprava, to znamená, že bylo spousta nepřesností a syrovosti. Zároveň Sparta hodně věcí přehrávala, v tom vynikala zejména druhá formace, a produktivita také zůstala někde na plážích v Chorvatsku. Sparťané ale byli celý zápas lepší a hře dominovali. Hodně se mi líbil v obraně Jandus a Němeček, v útoku Konečný a Safin. Krásný příběh dvěma body a vítězným gólem napsal Dan Přibyl. Upřímně, po jeho gólu i slzička ukápla. V bráně nastoupil Pepa Kořenář a jeho výkon byl velmi solidní.

Uvidíme jak se bude naše hra vyvíjet dál pod novou trenérskou dvojicí Patera – Martinec. Očekávám, že v dalších zápasech budou více zkoušet hráče širšího kádru a juniorky. Ještě nás čekají čtyři přípravné zápasy, než se začátkem září vrhneme do víru Ligy mistrů a následně vstoupíme do extraligy. Ale těšení na novou sezonu pomalu graduje!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.